Få seneste nyheder på mail - tilmeld nyhedsbrev

Videns- og mediehus for ejendomsbranchen - Danmarks vigtigste magasin for bygge- og ejendomsbranchen. Månedligt magasin - Daglige nyheder - Spændende konferencer


 

   

 Opret dit IVS på blot 2 timer
På IVSstiftelse.dk gør vi det nemt at oprette dit iværksætterselskab. CVR og IVS modtages inden 2 timer!
www.ivsstiftelse.dk

Ledige erhvervslejemål
Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål.
Flere end 4000 ledige erhvervslokaler over hele landet.
www.lokalebasen.dk

Kontorfællesskaber
Find kontorfælleskaber i Danmark og resten af verden på:
www.kontorfaellesskaber.dk og
www.matchoffice.com

Lediga lokaler i Sverige
Lokalbasen.se är en
ny innovativ portal
för kommersiella lokaler.
Här kan du kostnadsfritt,
snabbt och enkelt
hitta din nya kontorslokal,
lagerlokal eller butikslokal.
www.lokalbasen.se 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tendens: Skolebyggerier samler uddannelser under ét tag

Lagt online 15.05.12

Randers Social- og Sundhedsskole tog for nylig første spadestik til et nyt byggeri, der skal huse skolens forskellige uddannelser.

Ifølge bygherrerådgiveren Bascon er byggeriet et godt eksempel på en tendens blandt landets uddannelsesinstitutioner, der ønsker at samle flere uddannelser under samme tag for at skabe nye muligheder og optimeret drift.

Hidtil har Randers Social- og Sundhedsskole været spredt på forskellige lokaliteter i byen, men inden længe vil både studerende og undervisere få glæde af én samlet skole. Det samme gælder hos en lang række andre uddannelsesinstitutioner landet over. Baggrunden for dette byggeboom i uddannelsessektoren hænger ifølge Bascon sammen med bygningsoverdragelsen til landets selvejende uddannelsesinstitutioner, da amterne blev nedlagt med udgangen af 2006.

- Som ejere af bygningerne fik institutionerne pludselig ansvaret for drift og vedligeholdelse, og det har blandt andet medført, at flere skoler nu samler flere uddannelser på færre adresser. Målet er både at optimere driften og at udnytte de nye muligheder og synergier, der opstår ved at samle flere uddannelsesretninger under samme tag. Det kan for eksempel føre til mere attraktive faciliteter og bedre studiemiljøer for de studerende, siger projektchef Jørn Porsgaard fra Bascon, der er bygherrerådgiver på projektet i Randers og en række andre uddannelsesbyggerier.

For at sikre at den nye SOSU-skole i Randers skaber de forventede synergier og imødekommer de faktiske behov, har Bascon indledningsvist gennemført en brugerinddragelsesproces blandt de kommende brugere af skolen. Målet har været at kortlægge ønsker og krav til de nye bygninger for på den baggrund at udforme udbudsmaterialet. Projektet går nu ind i realiseringsfasen.

- Nu skal det byggeri, som vi har planlagt, omsættes til mursten. Her er vi som bygherrerådgivere hele tiden med på sidelinjen for at sikre, at brugernes input bliver omsat til et byggeri, der på bedst mulig vis afspejler de krav og ønsker, der blev fremlagt i udviklingsfasen, siger Jørn Porsgaard.

Sideløbende med rådgivningen om SOSU-skolen i Randers er Bascon med til at planlægge etableringen af en tilsvarende skole i Grenaa, hvor Randers Social- og Sundhedsskole har sin Djursland-afdeling. Også her skal forskellige lejemål samles i ét nyt byggeri.

Projektet i Grenaa er netop nu i udbudsfasen, hvor en række totalentreprenører er inviteret til at byde ind på opgaven.

Billede: Første spadestik blev for nylig taget til en ny SOSU-skole i Randers, hvor flere af Randers Social- og Sundhedsskoles uddannelser skal samles under ét tag.


Til nyhedsoversigt
Udlejning af erhvervslokaler og salg af ejendomme
Annoncér dine ledige erhvervslokaler på Danmarks største uafhængige erhvervsudlejnings-portal

Find lejere til dine erhvervslokaler
1.000 nye virksomheder søger hver måned kontor, butik, klinik, lager osv. Kontakt dem direkte!

Kontorfællesskaber og kontorhoteller
Oversigt over kontorhoteller og kontorfællesskaber i hele Danmark – er du med på listen?

Udlejning og salg af bolig
Danmarks største åbne kartotek over personer der ønsker at leje eller købe bolig. 100% gratis udlejning!