Program
08:30
Registrering, morgenmad og netværk
09:00
Velkommen
Konferencier og nyhedsvært på TV 2 NEWS, Thomas Buch-Andersen, byder velkommen til den tredje udgave af Business Arena i København.
Thomas Buch-Andersen, nyhedsvært, TV 2 NEWS
09:10
Åbningstale, hovedscenen
Den tidligere statsminister, Helle Thorning-Schmidt, åbner Business Arena 2024. Få uger efter det amerikanske præsidentvalg kommer talen blandt andet til at handle om den globale politiske indflydelse på Europa og Danmark med udsigten til fire år med Donald Trump ved roret i USA.
Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister, Thorning-Schmidt Global
09:30
Q&A med Helle Thorning-Schmidt
Thomas Buch-Andersen og Helle Thorning-Schmidt tager en Q&A-session, hvor publikum også får mulighed for at stille spørgsmål fra salen om emnerne i den tidligere statsministers åbningstale.
Thomas Buch-Andersen, nyhedsvært, TV 2 NEWS
Helle Thorning-Schmidt, tidligere statsminister, Thorning-Schmidt Global
10:00
Åbningsdebat, hovedscenen: Fremtidens Storkøbenhavn
Arkitektforeningen udskrev den 1. marts 2024 en konkurrence om en ny Fingerplan 2.0. Hvad er det for en hovedstadsregion, vi ønsker i fremtiden? Hvilke kvaliteter skal vi værne om og bygge videre på, hvordan sikrer vi et sammenhængende Storkøbenhavn, og hvilken indflydelse får det på den danske bygge- og ejendomsbranche?
Søren Stensdal, CEO, Stensdal Group
Gustav Kragh-Jacobsen, founding partner, Relieff Arkitekter
Kamilla Sevel, chefredaktør, Estate Media
11:00
Breakout-sal 1: Nye renteudsving efter amerikansk præsidentvalg?
I løbet af 2024 begyndte renterne så småt at falde og inflationen ser også ud til at være kommet under kontrol både i Eurozonen og USA. Men hvad er status her mod slutningen af året og hvad er udsigterne for 2025? Kigger vi ind i fornyede renteudsving efter Donald Trump kom til magten i USA og umiddelbart fik renterne til at stige igen?
Helge J. Pedersen, Cheføkonom, Nordea
11:00
Breakout-sal 2: Nye generationers krav – strategiske udfordringer og teknologiske muligheder
Demografiske skift og de nye generationers forventninger udfordrer os som branche til at gentænke ejendomsprodukter og strategier. Denne session præsenterer konkrete eksempler på, hvordan vi kan udnytte teknologiens potentiale og antropologiske indsigter til at skabe ejendomsprodukter, som afspejler de forskellige generationers ønsker og behov. Vi vil se nærmere på, hvordan teknologien kan hjælpe os med at navigere hurtigere i en tid, hvor der stilles større krav til fleksibilitet, hurtige beslutninger og reduceret risiko.
Thomas Fokdal, stifter, Copenhagen Windows
Tiago Pereira, co-founder, Nordfy
11:45
AI Battle, hovedscenen
Vi inviterer udvalgte deltagere på scenen for at dyste i en AI Battle eller mere præcist en Prompt Battle, hvor deltagerne får en opgave som at skabe ejendomsrelevante designs via AI. Derefter vil de på tid skulle anvende tekstbaserede prompter for at skabe det bedst mulige resultat. Undervejs vises resultaterne på en skærmen, og når tiden er gået, kan publikum stemme på deres favoritter. Denne AI Battle giver et underholdende indblik i, hvor meget man allerede nu kan skabe med kunstig intelligens.
13:15
Debat, hovedscenen: Diversitet i ejendomsbranchen
De senere år er der kommet større og større fokus på diversitet - både i samfundet generelt og i ejendomsbranchen. Men hvordan det egentlig går med at omfavne forskellige køn, minoriteter, holdninger og adfærd i en branche, der af de fleste stadig betragtes som relativt konservativ? Mangfoldighed i en medarbejderstab skaber ofte en konkurrencefordel, men evner branchen i dag at sikre denne mangfoldighed i rekrutteringen? Og hvor er der stadig room-for-improvement?
Christina Schultz, direktør, Byggeriets Samfundsansvar
Frederik Nagel Fryland, Associate, byudvikling, NREP
Mette Hougaard, partner, advokat, Poul Schmith
13:15
Breakout-sal 1: Fremtidens københavnske bymidte
“Alle må udvikle sig ellers uddør vi.” Så skarpt kan den skæres, når det gælder den københavnske bymidte, der allerede før Corona var udfordret af den stigende internethandel og dermed et opbrud i tanken om den traditionelle handelsgade. Men hvordan skaber vi fremtidens københavnske bymidte? Hvilke udfordringer og muligheder står man overfor generelt i de danske bymidter og mere specifikt i Københavns indre by? Hvordan skaber man de bedste rammer for ejendomsejere og -udviklere? Og hvordan får man det hele til at gå op i en højere enhed, så ikke der modarbejdes, men samarbejdes?
Michael Gatten, direktør, KCC
13:15
Breakout-sal 2: Fremtidens bymidter i provinsen
Med udgangspunkt i midtbyudvikling i den jyske by Skive, hvor der er langt mellem de private investorer og hvor tilførsel af boliger til midtbyen er nødvendig, hvis den skal forblive levedygtig, kigger vi på de problemstillinger og muligheder udvikling af midtbyer i provinsen har, når markedskræfterne bliver udfordret af ændret demografi, fortsat urbanisering, ændrede forbrugsmønstre og økonomiske konjunkturer.
Søren Fonseca Pedersen, afdelingsleder, Kuben Management
14:15
Samtale, hovedscenen: Hvad betyder virksomhedernes fysiske rammer?
Det er Dansk Erhvervs vision, at Danmark skal være verdens bedste land at drive virksomhed i. Men hvad betyder virksomhedernes fysiske rammer for at realisere den vision? Og hvordan er samspillet mellem erhvervslivet og Danmarks store ejendomsbesiddere? Med afsæt i den frygtelige historie om Børsens brand og det tydelige lederskab, som Brian Mikkelsen udviste, inviterer vi til en samtale på scenen om dansk erhvervslivs fremtidige behov.
Brian Mikkelsen, adm. direktør, Dansk Erhverv
14:45
Afslutningsdebat, hovedscenen: Hvornår kommer de internationale investorer tilbage?
Dalende interesse fra udenlandske investorer har udgjort en meget stor andel af den dalende transaktionsvolumen herhjemme. Men hvordan får vi genskabt interessen for det danske ejendomsmarked og hvornår kommer de internationale investorer tilbage? Debatten modereres af Estate Medias chefredaktør, Kamilla Sevel.
Michael Fynbo Hansen, Associate Director - Transactions, Patrizia
Nicholas Thurø, Managing Partner HD(F) MDE MRICS, Cushman & Wakefield | RED
Peter Gill, partner, Head of Denmark, CapMan Real Estate