Estate Media –

Nyheder – Danmark

(Foto: Carlsberg Byen)

Antallet af projektsalg stiger. Se kvadratmeterprisen forskellige steder i landet

Projektsalget er steget med 14 procent i Danmark i år indtil videre. Uanset hvor meget eller lidt luksus, man får for pengene, er det omtrent dobbelt så dyrt at købe en projektlejlighed i København som det er i Vejle.

Martin Burlund

fredag 10. november 2017 10:53

God beliggenhed og moderne rammer er ikke billigt. Alligevel stiger antallet af projektsalg på landsplan, viser salgstal fra Boligsiden.dk for de første otte måneder af 2017. I forhold til samme periode i 2016 er salget gået frem med 14 procent.

Ejerlejlighederne udgør den største andel med 1640 salg fra januar til og med august, men også villaer og rækkehuse skyder op som projektsalg. Her lyder antallet på henholdsvis 230 og 580 styks, hvilket betyder stigninger på 10 og 13 procent. Væksten for ejerlejligheder ligger på 15 procent.

– Fordelene ved projektboliger er mange. Det appellerer til boligkøberne, at de kan få noget nyt, der kræver absolut ingen renovering, og samtidig er mængden af vedligehold minimal de første mange år efter indflytning. Ved de boliger, der endda er meget centralt beliggende i eksempelvis København, er der minimal risiko for værdifald, og det betyder også noget for køberne, siger Birgit Daetz.

Boligsiden har fem gode eksempler på projektejendomme til salg i fire forskellige byer i Danmark. Ikke overraskende er det dyrere at købe en projektlejlighed i København.

Et af de dyreste steder at flytte ind i Danmark, men måske med den bedste udsigt overhovedet, er i Bohrs Tårn i Carlsberg Byen, som også er navnet på bygherren. Vilhelm Lauritzen Arkitekter har slået stregerne til den iøjefaldende bygning, hvor prisen er 83.770 kr per kvm.

På Nørrebro er der en topmoderne og spritny eksklusiv penthouse-lejlighed med en unik beliggenhed ved Peblinge Sø til salg, hvilket er en sjælden kombination. Lejlighederne er først færdige i 2019 og med sine 156 kvm er det den mest beskedne størrelse på listen. Det er prisen dog ikke: 76.923 kr. per kvm.

I Aalborg er en historisk værftsbygning i gang med at blive omdannet til luksusboliger, der alle har have eller solrig terrasse. Indflytning i byggeriet startede medio 2017 med en pris på 57.536 kr. per kvm.

I Aarhus frister entreprenøren med 80 kvadratmeter tagterrasse med udsigt til Aarhusbugten fra badekaret og arkitektoniske detaljer kreeret af Bjarke Ingels Group. Byggeriet står færdigt ultimo 2018 til en pris af 53.648 kr. per kvm.

I Vejle tilbydes der 5-værelses lejligheder fordelt på to etager med både altan og tagterrasse. Boligerne er beliggende lige i vandkanten med udsigt over Vejle Fjord og skov. Byggeriet står færdigt i 2018 til 39.800 kr. per kvm.

Læs mere: Hver 20. solgte bolig i København er projektsalg

Kommentarer

Seneste nyt

Innovater valgt til at udvikle 20.000 kvm butikscenter i Næstved

Retail / tirsdag 21. november 2017

ATP Ejendomme investerer 6,9 milliarder kr. i Danicas 16 indkøbscentre

NYHEDER DANMARK, Retail / mandag 20. november 2017

Newsec Datea får tidligere DSB-topchef i bestyrelsen

Virksomheder og mennesker / mandag 20. november 2017

CapMan køber 340 lejligheder af Domis i Aarhus-forstaden Risskov

Aarhus, Bolig / mandag 20. november 2017

Bonava lukker salg i Glostrup efter salg af 24 udlejningsboliger til privat investor

Investering / mandag 20. november 2017

Svenske boligpriser falder efter lang periode med stigninger

Internationalt / mandag 20. november 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 21. november kl. 13:30

Moms og skat

- update mod 2018

Onsdag den 22. november kl. 12:30

BR18

- nye krav i byggeloven

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland