Estate Media –

Nyheder – Danmark

Udsigt fra Scherfighus i Carlsberg Byen. Rendering: Cadwalk.

Salgstiden på ejerboliger stiger i det meste af landet

Nye tal fra Boligsidens Markedsindeks viser, at salgstiden på både huse, ejerlejligheder og fritidsboliger er steget henover den seneste måned. Det tager nu i gennemsnit 169 dage at sælge et hus i Danmark.

Martin Burlund

onsdag 8. november 2017 10:10

Det kræver nu en smule mere tålmodighed at sælge en bolig i Danmark. På landsplan er der henover den seneste måned sket stigninger i salgstiden på både ejerlejligheder, huse og fritidsboliger på henholdsvis 2,6 procent, 1,3 procent og 1,5 procent. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

– Det er ikke usædvanligt, at der bliver skruet ned for aktiviteten på markedet i årets sidste kvartal. Nu ser vi blot, at der nogle steder er tale om relativt store stigninger, eksempelvis er salgstiden på huse steget 4,3 procent i Region Hovedstaden. Stigningen i salgstiden skal derfor ses som en konsekvens af kombinationen mellem en periode, hvor der var særdeles stor rift om boligerne samt årets sæsonmæssige udsving, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Ser man derimod på udviklingen siden oktober sidste år er antallet af dage, det tager at sælge en bolig, derimod blevet mindre. Forklaringen på de modstridende tal er et yderst gunstigt udgangspunkt.

– Salgstiden ramte tidligere på året et usædvanligt lavt niveau. Derfor ser vi et stort fald i salgstiden på eksempelvis hushandlerne, hvor det nu tager ni dage kortere at sælge sammenlignet med oktober 2016. Men når niveauet er meget lavt betyder det samtidig, at en stigning nærmest er uundgåelig, og det ser vi altså ske nu, siger Birgit Daetz.

Der er dog en enkelt del af landet, der skiller sig ud. I Region Sjælland er salgstiden for huse og ejerlejligheder i modsætning til de øvrige regioner faldet med henholdsvis 2,9 procent henover den seneste måned og hele 18,6 procent siden oktober sidste år. Salgstiden har ikke været lavere i regionen på noget tidspunkt i indeværende årti.

– 2017 har på mange måder været Region Sjællands år på boligmarkedet. Antallet af handler har været stigende, det samme gælder priserne, og samtidig falder salgstiden fortsat. Alle de faktorer, der har påvirket en vækst i regionen, skal findes i udviklingen i København. Efterspørgslen og de meget høje priser har på sin vis gjort hovedstaden større forstået på den måde, at boligkøbere med daglig gang i byen er blevet villige til at flytte længere væk fra centrum, siger Birgit Daetz.

Mens salgstiden er faldet i Region Sjælland, er priserne på villaer og rækkehuse både her og på landsplan så godt som uforandrede. Den eneste region, hvor huspriserne steg fra september til oktober måned, er Region Nordjylland, hvor stigningen lyder på 2,8 procent.

Læs også: Danske boligkøbere har shoppet for 130 milliarder kr. i 2017

Kommentarer

Seneste nyt

Nybolig og Domea.dk opfordrer til flere almene boliger under byens tage

Bolig / tirsdag 21. november 2017

Innovater valgt til at udvikle 20.000 kvm butikscenter i Næstved

Retail / tirsdag 21. november 2017

ATP Ejendomme investerer 6,9 milliarder kr. i Danicas 16 indkøbscentre

NYHEDER DANMARK, Retail / mandag 20. november 2017

Newsec Datea får tidligere DSB-topchef i bestyrelsen

Virksomheder og mennesker / mandag 20. november 2017

CapMan køber 340 lejligheder af Domis i Aarhus-forstaden Risskov

Aarhus, Bolig / mandag 20. november 2017

Bonava lukker salg i Glostrup efter salg af 24 udlejningsboliger til privat investor

Investering / mandag 20. november 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 21. november kl. 13:30

Moms og skat

- update mod 2018

Onsdag den 22. november kl. 12:30

BR18

- nye krav i byggeloven

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland