Estate Media –

Nyheder – Danmark

Glæde hos H+Arkitekter efter ny rammeaftale med Københavns Universitet

Københavns Universitet holder fast i H+ARKITEKTER som arkitektrådgiver på SUND i forbindelse med udbuddet af de tre store rammeaftaler vedrørende teknisk rådgivning og bistand de kommende 4 år for universitetet. H+ARKITEKTER har som eneste rådgiver genvundet et område, mens de to andre områder, Science og Søndre-City, skifter rådgiver.

Martin Burlund

onsdag 8. november 2017 10:39

H+Arkitekter har genvundet rammeaftalen om teknisk rådgivning og bistand vedrørende arkitektarbejder for Københavns Universitet SUND.

– Vi har været rammeaftalerådgiver for Københavns Universitet SUND de sidste fire år. Vi har haft et fantastisk godt samarbejde med Københavns Universitet, og vores drømmescenarie var at fortsætte de næste fire. Det er nu virkelighed, og glæden på hele tegnestuen var enorm, da nyheden tikkede ind, siger partner i H+Arkitekter, Rasmus Klausen.

Området dækker ca. 325.000 kvm forsknings- og undervisningsfaciliteter i international klasse og løber frem til 2022. Formålet med aftalen er, at Københavns Universitet hurtigt kan indgå aftale om rådgivning og bistand i forbindelse med byggearbejder og over tid opbygge et tæt samarbejde mellem universitetet og rådgiveren.

– Vi kan som rådgiver reagere hurtigt, da vi kender området, brugerne, driften og universitetet. Det er en stor fordel, der betyder, at vi kan gå direkte til opgaven og lægge kræfterne i de konkrete løsninger, siger rammeaftalekoordinator Sammy Kiraz fra H+Arkitekter.

Københavns Universitet SUND rummer bl.a. Panum Instituttet, Mærsk Tårnet,Teilumbygningen og Universitetsparken (Farma). Som arkitekt kommer man i berøring med et meget bredt udsnit af opgaver, lige fra hyper komplicerede forsknings- og undervisningslaboratorier til indretning åbne studieområder, lydregulerede læsesale og velfungerende kantiner. Alt sammen uden at forstyrre forskning og undervisning.

– Et eliteuniversitet som Københavns Universitet skal kunne fortsætte uforstyrret af de forskellige opgaver, vi laver. Det kræver et særligt forhåndskendskab til universitetsområdet, så man kan balancere et effektivt byggeprojekt med de forhold, der er gældende på universitetet og de forskellige institutter, siger Rasmus Klausen.

Samtidig skal der skabes løsninger til rigtig mange forskellige behov, og i et internationalt forsknings- og undervisningsmiljø er kravene høje, også til de arkitektoniske løsninger.

– Arkitektarbejder på universitetsområdet er en særlig disciplin, og at vi får lov at fortsætte på SUND beviser – også for os – at vi formår at omsætte den viden, vi har i de rigtige løsninger og på den rigtige måde, som besvarer de behov og krav, Københavns Universitet stiller, siger Rasmus Klausen.

Det er tredje gang i træk, H+Arkitekter vinder en rammeaftale for Københavns Universitet. I 2009-2013 var tegnestuen arkitektrådgiver på Søndre Campus, kendt som KUA. I 2014 vandt H+Arkitekter rammeaftalen for SUND, som løber frem til 2018, hvor den nye aftale træder i kraft.

Den nye rammeaftale løber frem til 2022.

Læs også: Dissing+Weitling lander rammeaftale på 450.000 kvm med Københavns Universitet

Kommentarer

Seneste nyt

Byggesocietetets sekretariatschef er stoppet med øjeblikkeligt varsel

Virksomheder og mennesker / tirsdag 21. november 2017

Nybolig og Domea.dk opfordrer til flere almene boliger under byens tage

Bolig / tirsdag 21. november 2017

Innovater valgt til at udvikle 20.000 kvm butikscenter i Næstved

Retail / tirsdag 21. november 2017

ATP Ejendomme investerer 6,9 milliarder kr. i Danicas 16 indkøbscentre

NYHEDER DANMARK, Retail / mandag 20. november 2017

Newsec Datea får tidligere DSB-topchef i bestyrelsen

Virksomheder og mennesker / mandag 20. november 2017

CapMan køber 340 lejligheder af Domis i Aarhus-forstaden Risskov

Aarhus, Bolig / mandag 20. november 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 21. november kl. 13:30

Moms og skat

- update mod 2018

Onsdag den 22. november kl. 12:30

BR18

- nye krav i byggeloven

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland