Arkivfoto at Flintholm 2, som Ole Hagen Arkitekter har forestået projektudviklingen af sammen med Wind Ejendomme og gennemført lokalplansarbejdet herunder det arkitekttoniske udtryk samt efterfølgende dispositionsforslaget. Efterfølgende er hovedprojektet overgået til NOVA5 arkitekter, og Heimstaden har købt det.

Heimstaden køber Flintholm Kollegiet af Wind Ejendomme

Behovet for ungdoms- og kollegieboliger i København og på Frederiksberg er steget markant over de seneste ti år i takt med det støt stigende antal studerende. Ifølge tal fra Trafik-, Bygge- og Anlægsstyrelsen opgjort primo 2017, er antallet af studiepladser i København og Frederiksberg ca. 91.000, imens antallet af ungdoms- og kollegieboliger er på ca. 13.800, svarende til en dækningsgrad på omkring 15 procent.

Det massive underudbud af kollegieboliger har fået flere investorer til at rette blikket mod dette ejendomssegment når der skal foretages nye investeringer, hvilket bekræftes af det netop gennemførte salg af Flintholm Kollegiet til Heimstaden.

Wind Ejendomme, som har udviklet kollegiet, samt ejet det sammen med et privat investeringsselskab, er igennem salgsprocessen blevet rådgivet juridisk af Winsløw Advokatfirma. I forbindelse med ejerskiftet fortsætter Wind Administration som hidtil med administrationen af kollegiet.

Flintholm Kollegiet består dels af et eksisterende byggeri opført i 2009 og dels af et projekteret byggeri, som forventes færdigt ultimo 2018. Den nuværende bygning er opført med statsstøtte, hvorfor lejen vil være underlagt regulering de næste 12 år. Den nye bygning opføres imidlertid på traditionel vis og vil således kunne udlejes med udgangspunkt i markedslejen.

Ifølge Lars Engel er ungdoms- og kollegieboliger et segment, der har udviklet sig positivt over de seneste par år.

– Vi ser en meget positiv udvikling på markedet for kollegie- og ungdomsboliger. Indtil for få år siden var de fleste investorer primært interesserede i at købe boligudlejningsejendomme, men i takt med den stigende efterspørgsel og den stort set ikke eksisterende tomgang på kollegieboliger, er interessen for segmentet helt naturligt blevet større. I den forbindelse har vi også set en stigning i lejeniveauerne, især hvad angår kollegier på de mest attraktive beliggenheder, som eksempelvis er i nærheden af uddannelsesinstitutioner og offentlig transport. Og i den henseende må man sige, at Frederiksberg er en prime beliggenhed, siger han.

Hos Nybolig Erhverv København arbejder man allerede på et antal lignende sager, og forventer, at det vil være et marked i yderligere fremgang.

Læs også: Jeudan sælger Mønten Kollegium for 335 millioner kr. til DIS

Læs også: Heimstaden køber Nordic Property Management og opretter egen administration i Danmark





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder