Peter Wågström, nu tidligere CEO, NCC

NCC afskediger adm. direktør Peter Wågström efter skuffende resultater

Peter Wågström er blevet frataget sin stilling som CEO i entreprenørkoncernen NCC. Indtil en ny er blevet fundet, vil juridisk direktør Håkon Broman overtage posten. Han har arbejdet 18 år og haft sin nuværende stilling i ni år.

– Mange afdelinger af NCC præsterer og udvikler sig udmærket, f.eks. den svenske drift i byggeri og infrastruktur, ligesom NCC Industry og NCC Property Development. Men gruppen set over ét har ikke udviklet sig, som den skulle. Bestyrelsen har besluttet, at NCC har brug for en ny drivkraft for at vende tendenserne i driften af byggeri og anlægsarbejde, siger Tomas Billing, der er bestyrelsesformand i NCC.

Tomas Billing vil arbejde i en halvtidsstilling hos NCC for at styrke ledelsens arbejde.

– Selvom det er under uheldige omstændigheder, ser jeg frem til at arbejde som fungerende CEO. Jeg ved, at NCC kan opnå langt bedre resultater, end vi har i den seneste tid. Jeg vil være fuldt fokuseret på forretningen og arbejde for at øge indtjeningen, siger Håkan Broman.

Udskilningen af Bonava fra NCC bliver betegnet som en succes, men som sagt ikke driften i bygge- og anlægsafdelingerne. Indtjeningen er lav særligt i NCC Infrastructure og dele af NCC Building. Salget er ikke steget på trods af en høj ordremængde, mens indtjeningsgraden for bygge- og anlægsdriften for tiden er 1,5 procent.

– Jeg har haft 13 fantastiske år hos NCC. Jeg er skuffet over bestyrelsens beslutning, men jeg respekterer den. Jeg er naturligvis selv skuffet over indtjeningen i bygge- og anlægsdriften i de seneste år, siger Peter Wågström.

Læs også: Ulrik Gram Meiner bliver direktør med ansvar for NCCs erhvervsudlejning i hele Danmark





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder