Antallet af familiehandler eksploderer i hovedstaden

Flere og flere sælger deres bolig til et familiemedlem. Nye tal viser, at det især er i Region Hovedstaden, at familiehandler bliver mere udbredt.

Tallene viser, at antallet af familiehandler i første halvår af 2017 er mere end fordoblet i Region Hovedstaden i forhold til samme periode i 2012. Her er det primært ejerlejlighederne, der bliver solgt videre til far, mor, søn eller datter. Her skiftede 731 lejligheder hænder i familiehandler i første halvår af 2017. Det er 266 procent flere end i samme periode i 2012.

– Årsagen til den massive fremgang i familiehandler er, at det er en gode måde at overdrage værdier inden for familien. I en familiehandel kan forældre sælge en bolig til deres søn eller datter med store økonomiske fordele, og det er dermed en god måde for barnet at komme ind på boligmarkedet, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

De store fordele ved en familiehandel består i, at man kan sælge en bolig til nærmeste familie for 15 procent under den offentlige vurdering, der er fastfrosset på 2011-niveau og som bliver fornyet i 2019. Familierne kan altså handle en bolig til langt under den reelle markedsværdi og på den måde videregive en større formue.

– Skal man give værdier videre til sine børn, er det her et rigtig godt alternativ til at give dem f.eks. pengegaver i form af kontanter, fordi barnet ikke skal betale skat af den gevinst, det opnår ved købet. Der er god økonomi i en familiehandel, så længe den offentlige vurdering fra 2011 er gældende, men når de nye offentlige vurderinger kommer i 2019, vil gevinsten ved de fleste familiehandler blive mindre. Derfor vil antallet af familiehandler indtil 2019 fortsætte med at være højt, siger Birgit Daetz.

På landsplan er det oftere villaer, der bliver handlet internt i familien. Således er der i første halvår solgt 2268 villaer og 1080 ejerlejligheder som familiehandler. Den store forskel skyldes, at salget af ejerlejligheder primært sker i og omkring de store byer, mens villafamiliehandlerne er et mere landsdækkende fænomen.

Læs også: Nyeste tal: Priser på lejligheder steget 8,9 procent i år

Læs også: Nybolig: – Vi kunne sælge flere huse, hvis der var flere til salg

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder