Estate Media –

Nyheder – Danmark

Patrizia køber Sparinvest Property Investors

Patrizia køber Sparinvest Property Investors, der er specialiseret inden for ”fund of funds” og opererer globalt med en samlede ejendomsinvesteringer for 7,5 milliarder kr. Med købet forfølger Patrizia en strategi om at udvide sit produktudvalg overfor især globale institutionelle investore

Kamilla Sevel

torsdag 12. oktober 2017 12:19

Patrizia Immobilien meddeler, at virksomheden har opkøbt Sparinvest Property Investors, som fra sin base i Hellerup er en førende global aktør inden for multimanager-produkter i small- og mid-cap segmentet.

Købet sker som følge af Patrizias strategi om at udvide paletten af services over for virksomhedens investorer og vil samtidig øge Patrizias tilstedeværelse i ejendomsmarkedet globalt. Sparinvest Property Investors blev grundlagt i 2005 og har siden rejst 4 globale fonde med samlede kapitaltilsagn på cirka 11 milliarder kr. Den seneste og hidtil største fond lukkede Sparinvest Property Investors i juni 2016 med samlede tilsagn på cirka 4 milliarder kr.

– Opkøbet af Sparinvest Property Investors viser vores ambition om at vokse gennem uorganisk vækst. Vi får mulighed for at tilbyde en endnu bredere vifte af produkter til Patrizias investorer. Det er vores første virksomhedsopkøb i 2017, og Sparinvest Property Investors er med sit unikke produkt og sin stærke track record et perfekt match for Patrizia, siger CEO Wolfgang Eggert, Patrizia Immobilien.

Sparinvest Property Investors blev etableret som et samarbejde mellem virksomhedens ledende partnere og Sparinvest, og virksomheden har gennem sit store netværk og fokuserede investeringsstrategi opnået en førende position inden for ejendoms fund of funds segmentet. Fondene har investeringer med mere end 40 lokale partnere i udvalgte ejendomsmarkeder i Europa, Asien og Amerika.

– Vi har gennem 12 år opbygget en meget loyal og trofast investorkreds i Danmark, som vi tilbyder et globalt netværk af lokale ejendomseksperter. Trods øgede regulative udfordringer og konkurrence føler vi os nu godt rustet til at fortsætte vores investeringsfokus, udbygge vores team af dedikerede medarbejdere og tiltrække nye investorer. Patrizia er en virksomhed med globale ambitioner og finansiel styrke, som matcher vores målsætning om at være blandt verdens førende på vores felt, siger Managing Partner hos Sparinvest Property Investors, Bo W. Jensen.

Sparinvest Property Investors’ organisation bliver en del af Patrizia-koncernen, men som datterselskab bevarer Sparinvest Property Investors fuld autonomi, når det kommer til investeringsbeslutninger inden for virksomhedens fonde. Multimanager-produkterne tilføjes til Patrizias produktsortiment.

– Med vores paneuropæiske netværk og mere end 200 institutionelle investorer åbner vi op for et endnu større vækstpotentiale, når det gælder Sparinvest Property Investors’ produkter, siger Wolfgang Egger.

Patrizia har tidligere købt LB Immo Invest i 2010, en af Tysklands dengang største udbydere af institutionelle ejendomsfonde samt Tamar Capital Group i 2012 – et ejendomsinvesteringsselskab med ejendomme på tværs af Kontinental Europa og lokale teams i England, Irland, Frankrig og Tyskland.

Patrizia er  aktiv som investeringsselskab på ejendomsmarkedet i 15 europæiske lande og forvalter på nuværende tidspunkt aktiver til en værdi af knapt 150 milliarder kr.

Læs også Patrizia godt på vej mod årsmål for 2017

Læs også Patrizia fejrer 5 år i Danmark – har købt og solgt for 9,3 milliarder kr.

Kommentarer

Seneste nyt

Privat projektbyggeri i Gellerup-kvarteret solgt til Core Property Management

Aarhus / fredag 20. oktober 2017

Danica sælger 10.000 kvm tidligere universitetsbygning i Kolding

Ejendom / fredag 20. oktober 2017

SKAT-underdirektør med ansvar for ejendomsvurderinger ny kundedirektør i KAB

Virksomheder og mennesker / fredag 20. oktober 2017

Fem prækvalificerede teams til 350 millioner kr. boligbyggeri i Bagsværd.

Entreprenører / fredag 20. oktober 2017

CapMan etablerer nordisk investeringsfond målrettet mindre investorer

Investering / torsdag 19. oktober 2017

2018 bliver også et godt år for rådgivende ingeniører

Rådgivere, Analyse / fredag 20. oktober 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 26. oktober kl. 09:00

Online markedsføring

- strategi for succes

Tirsdag den 31. oktober kl. 09:00

Due diligence - UDSOLGT

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland