Cowi er i den sidste fase af byggeriet med Hålogaland-hængebroen i Norge (Foto: Statens vegvesen)

Cowi når vigtig milepæl på kilometerlang hængebro

Hålogaland-broen har allerede fået prædikatet “den smukkeste bro i verden” af både de lokale beboere og konstruktions-aficionados. Broen krydser den dybe Rombaksfjord i Narvik kommune i det nordlige Norge.

Assad Jamal, projektleder hos COWI, er begejstret over den seneste milepæl.

– Denne bro er ikke kun smuk. Den vil også være til stor gavn for lokalsamfundet. Med bropladesegmenterne på plads er vi kommet et stort skridt nærmere målet. En fantastisk brofortælling, der begyndte for over 10 år siden, er ved at nå sin afslutning. Der ligger stadig månedsvis af hårdt arbejde foran os, men jeg kan slet ikke vente med at se de første biler køre over broen til næste sommer, siger Assad Jamal.

Når broen åbner, vil den ikke blot øge trafiksikkerheden, den vil også forkorte rejsetiden mellem Narvik og Evenes lufthavn med 20 minutter. Den eksisterende vej rundt om Rombaksfjorden rammes ofte af jordskred, hvilket har resulteret i en lang række alvorlige ulykker igennem årene.

Med en højde på 179 meter over havoverfladen falder Hålogaland-broen fint ind i det bjergrige landskab og det højeste punkt i området, det ikoniske bjerg Den sovende dronning. COWI har som projektingeniør leveret grunddesign og detaljeret design af broen og er i øjeblikket i gang med opfølgning på byggeriet. Arkitekten på projektet er Dissing+Weitling architecture.

– Jeg er stolt af at være en del af dette enestående broprojekt. For mig som ung ingeniør og projektleder er det en fornøjelse at følge den fantastiske historie om, hvad jeg tror bliver en af de mest innovative og smukke hængebroer i verden, siger Assad Jamal.

Den 1.145 meter lange hængebro skal efter planen åbne i sommeren 2018.

Læs også: SLA, Rambøll og Cowi med i team, der skal bygge Norges nye regeringskvarter





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder