PFA og ADP køber 500.000 kvm i Taulov ved Fredericia

ADP, som ejer og driver havnene i Nyborg, Middelfart og Fredericia, har siden 2014 sideløbende været i gang med udviklingen af “Danmarks Multimodale Transport- og Logistikcenter” i Taulov. Nu går Danmarks største pensionsselskab PFA ind som samarbejdspartner for at tilføje yderligere momentum til det store logistikprojekt. Samtidig får området et mere mundret navn, Taulov Dryport. ADP og PFA køber knap 500.000 kvm. af Fredericia kommune.

– Vi har kun været i gang med projektet i tre år, og derfor er det ikke modnet endnu. For at få yderligere volumen og hastighed ind i det multimodale transport- og logistikcenter har vi igennem længere tid søgt en finansiel partner og medinvestor, siger CEO Nils Skeby, ADP.

Navnet ”Dryport” henviser til ”tørhavn”, hvor ADP overfører sin viden fra drift af traditionelle havne til udvikling af et transport- og logistikcenter i baglandsarealet til Fredericia Havn.

– Der kræves store investeringer i bygninger for at etablere Taulov Dryport, og vi er meget glade for, at PFA også kan se potentialet i et multimodalt transport- og logistikcenter. Vi har flere spændende kunder på vej, som ønsker at konsolidere deres forretning i nye kontor- og lagerdomiciler i Taulov, og disse projekter ser vi meget frem til at realisere i samarbejde med PFA, siger Nils Skeby.

I PFA er ejendomsdirektør Michael Bruhn meget tilfreds med indgåelsen af joint-venture aftalen, som understøtter PFA’s fokus på flere investeringer i logistikejendomme set i lyset af den voksende e-handel.

– Det her er den første investering af sin art for PFA, og den understøtter vores strategi med at komme tidligt ind i større projekter inden for for eksempel ejendomme, så vi kan være med til at præge udviklingen i endnu højere grad. De internationale megatrends går mod multifunktionelle transportcentre placeret på centrale knudepunkter, og vi tror på, at den her investering vil være meget positiv for udviklingen i Fredericia og Trekantområdet og samtidig bidrage til nogle attraktive afkast til vores pensionskunder, siger Michael Bruhn.

Kobling af transportformer er vejen frem ADP har igennem de sidste par år udviklet på idéen om koblingen af transportformer i det trafikale knudepunkt i Taulov ved Fredericia. Omladningen af gods bliver et markant skridt på vejen mod fremtidens intelligente og multimodale – altså flerstrengede – transportløsninger, og her bliver Taulov Dryport og Fredericia Havn omdrejningspunktet.

– Ved at lade Taulov Dryport, som det multimodale transportcenter nu kaldes, operere sammen med vores erhvervshavn i Fredericia kan vi tilbyde den danske transport- og logistiksektor, hele logistikkæden, siger Nils Skeby.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder