Peter Lilja stopper i Situs – starter finansiel service op i regi af Administrationshuset

Situs, der har arbejdet med strukturering af gæld og lån, lukker ned i Danmark ved udgangen af året, men den danske frontfigur, Peter Lilja, er allerede startet op i nyt regi.

Han kommer til at stå i spidsen for Heimdal Nordic, der bliver et boutique Corporate Finance-hus med hovedfokus på kredit- og ejendomsbranchen i Norden og som er en del af Administrationshuset-gruppen.

Administrationshuset er Danmarks tredjestørste full service ejendomsforvalter og fjerde største administrator med mere end 100 medarbejdere, 650.000 kvm. investeringsejendomme og 11.000 boliger under administration.

Peter Lilja har mere end 30 års erfaring i den finansielle sektor, heraf de seneste 17 år med ejendomsfinansiering i Norden, Baltikum og Tyskland med opgaver indenfor nyudlån, kreditvurderinger, restruktureringer og work out af nødlidende ejendomslån/-koncerner inden for alle ejendomskategorier. Siden 2011 har Peter Lilja stået i spidsen for et team som har afviklet mere end 33 milliarder kr. i nødlidende lån samt gennemgået og vurderet låneporteføljer for mere end 35 milliarder kr.

Situs Nordic Services blev stiftet som et joint-venture mellem HSH Nordbank AG, Deutsche Bank og Situs. Peter Lilja var en del af den europæiske ledelse i Situs samt af det europæiske Business Development team. Tidligere arbejdede Peter Lilja for HSH Nordbank AG, Copenhagen Branch som Head of Origination og Head of Real Estate Nordic, og inden da i Storkundeafdelingen i Realkredit Danmark.

Den viden vil han nu bruge til at rådgive Administrationshusets og andre kunder om lån og finansiering. Heimdal Nordic bliver en nordisk baseret rådgivningshus, der både kan rådgive om strukturering af finansieringsstrukturer og kunderne forventes at blive banker, pensionsfonde, private equity selskaber, investorer og udviklere.

– Vi kommer til at tilbyde individuelle løsninger med udgangspunkt i den enkelte kunde, der nedbringer risiciene ved finansieringen for långiverne og samtidig skaber højest mulig likviditet og afkast for kunden, siger Peter Lilja.

Uanset om et udlån går som planlagt eller ej er det afgørende, at långiver har forståelse for det underliggende aktiv – ejendommen.

– Med de kombinerede kompetencer på tværs i gruppen er det nye full service set-up second to none i markedet. Fra ejendomsforvaltningen har vi en række operationelle kompetencer, en stor nærhed til markedet og omfattende empirisk data, som danner grundlag for en solid kreditvurdering og både indledende og løbende analyse til kvalitetssikring af casen. Med Heimdal Nordic som en del af Administrationshuset bliver det nu muligt for os at levere 360 graders rådgivning om alt, der vedrører drift og udvikling af ejendomme inklusiv lån og kreditrådgivning, siger adm. direktør Rasmus Juul-Nyholm, Administrationshuset.

Læs også Administrationshuset køber rengøringsfirmaet RENT

 

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder