(Foto: Svendborg Kommune)

Byggeprojekt i Svendborg til flere hundrede millioner standset af fredning

En pludselig fredning af en havnegrund, som investoren Erik Skjærbæk lige har købt, standser et byggeprojekt med nye lejligheder til 250 millioner kr. Det skriver Børsen.
Kort efter købet meddelte Slots- og Kulturstyrelsen, at mange af de gamle bygninger på grunden skulle fredes.
– Havde jeg haft den mindste anelse om, at jeg fire måneder efter, at jeg havde købt ejendommen, kunne stå over for en fredningssag, så havde jeg aldrig nogensinde kigget på den ejendom, siger Erik Skjærbæk til Børsen.
Erik Skjærbæk er ifølge avisen parat til at investere 200-250 millioner kr. i et projekt, der både omfatter renovering af havnens gamle pakhuse og nybyggeri af moderne ejerlejligheder med udsigt ud over Svendborgsund. Men nu er projektet sat i bero.
– Her er der tale om et unikt kulturhistorisk miljø. Man kan se pakhusene, hvor man oplagrede korn, og tømmerladen, hvor man fik tømmer retur, når man sendte korn til Norge. Man kan se hele fortællingen om, hvordan en havn fungerede, og det kan man ikke opleve ret mange steder i Danmark, siger Merete Lind Mikkelsen, enhedschef i Slots- og Kulturstyrelsen, som forklaring på fredningen.




Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder