Adm. direktør i Ikano Bolig, René Brandt. Foto: Ikano Bolig

Ikano vil investere milliarder i nye og eksisterende boliger i hovedstadsområdet

Det familie ejede Ikano Bostad går nu ind på det danske boligmarked med etableringen af Ikano Bolig. Det nye selskabs forretningsstrategi går ud på at investere i boliger til ‘helt almindelige mennesker’, som den nye CEO René Brandt, der er hentet fra det NCC-udskilte Bonava, formulerer det.

– Vi kommer primært til at investere i områder, hvor grundpriserne gør det muligt at bygge boliger til almindelige mennesker og som grundpriserne er lige nu bliver det til at starte med nok primært rundt om København. Vi vil også gerne have boliger i København, men kommer ikke til at investere på de dyreste beliggenheder, som for eksempel ved havnefronten. Der har allerede været em stor interesse for vores virksomhed og vi arbejder allerede på et par konkrete investeringer, siger han.

Ikano er en international selskabsgruppe, som ejes af den svenske familie Kamprad, der har tjent sin formue på opbygningen af Ikea. Udover boliger beskæftiger Ikano sig med bank, forsikring, detailhandel og produktion.

Ikano Boligs strategi er at være en langsigtet samarbejdspartner og investor, der både vil udvikle ejerboliger samt opbygge en portefølje af udlejningslejligheder. Udover ejer- og lejeboliger undersøger Ikano også muligheden for at investere i private plejehjem, hvor man indgår en langsigtet aftale med en ekstern operatør.

I Sverige har Ikano Bostad cirka 1700 boliger under produktion og cirka 6000 lejelejligheder i porteføljen. Derudover ejer Ikano Bostad og cirka 500 private plejehjemspladser.

Et af de sociale projekter i Sverige er Ikano akademi, hvor virksomheden giver arbejdsløse unge i de områder man investere i en vej ind til arbejdsmarkedet, ved at give dem en ”læreplads” og bagefter hjælpe dem med at få en fastansættelse hos Ikano eller en af deres samarbejdspartner.

– Vi er en værdidrevet virksomhed og tror på, at det at udvise et social engagement og ansvar i de områder, vi investerer i, er med til at gøre områderne mere tryg at bo i og kommer alle til gode på lang sigt, siger René Brandt.

René Brandt kommer fra Bonava, hvor han var regionschef i København. Derudover har han også en fortid i NCC og Keops Development.

– Jeg er enormt betaget af Ikano som virksomhed, hvor man ”lever sine værdier” og rent faktisk gør, hvad man siger og derudover tager et socialt ansvar. Jeg har valgt at skifte, fordi jeg blandt andet godt kan lide, at vi har et langsigtet forhold til vores kunder. Når man afleverer et ejerboligprojekt, så slipper man typisk sine kunder, men med lejeboliger får man muligheden for på tæt hånd at kunne opsamle erfaringer for hvordan kunderne bruger vores boliger og fællesområder og hele tiden arbejde med at skabe trygge og gode boligområder, siger René Brandt.

Læs også Ann-Beth Senger skifter fra Bonava til FB Gruppen

Læs også Claus Skytte tilbage som regionschef i Bonava Danmark





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder