(Foto: MOE)

MOE, BIG og Züblin vinder den europæiske stålpris for Amager Bakke

I disse dage er Europas professionelle stålentusiaster samlet til The European Convention for Constructional Steelworks, der for første gang bliver afholdt på dansk jord. Torsdag den 14. september tildeles anlægget med skiløjperne en Award of Merit, på dansk kendt som Den Europæiske Stålpris.

Som begrundelse for prisen skriver dommerkomiteen, at “Den multifunktionelle industriarkitektur er et ambitiøst bud på, hvordan et grønt energianlæg kan kombineres med rekreative arealer, der befordrer eventyr, leg og bevægelse.” Dette i kombination med at “anlægget udviser en suveræn anvendelse af stål – både som synligt materiale og som optimeret konstruktionsstål – forenet i et bygningsanlæg af international klasse.”

– Tidligere var produktionsanlæg synonym med firkantede klodser. Det forsøger vi med Amager Bakke at gøre op med. Her løser vi en meget vigtig infrastrukturopgave, samtidig med at vi tager højde for den kontekst, vi indgår i med en by, der vokser, og hvor behovet for at samtænke industri og byliv derfor hele tiden øges, siger direktør for ARC, Dan Fredskov.

Amager Bakke er blandt de største og højeste bygninger i København. Idéen om at placere en skibakke på taget skal signalere, at røgen fra den bæredygtige energiproduktion er så ren, at den kan sammenlignes med bjergluft. Samtidig er det visionen om at vise, hvordan store industrifaciliteter kan blive et positivt bidrag til byen.

Ligesom naturlige løjper bugter taget sig i alle retninger, hvilket har stillet høje krav til ingeniørfirmaet MOE, der har over 85 års erfaring med design af kraftværker, men ikke før havde forsøgt sig med skibakker.

– Dette byggeri har om noget illustreret stål som et formgivningsmæssigt taknemmeligt materiale, der gør det muligt at realisere dybt originale idéer. Samtidig har vi også fulendt arkitektens visioner inden for projektets økonomi, siger MOEs kompetencechef for stål og projektleder på Amager Bakke, Peter Madsen Nordestgaard.

Læs også: Her er vinderne af Estate Media Prisen 2017





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder