Nyeste tal: Priser på lejligheder steget 8,9 procent i år

Priserne på ejerlejligheder er steget 8,9 procent det seneste år, så kvadratmeterprisen for en lejlighed i Danmark nu er knap 26.000 kroner. Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks for august måned.

Dermed forlænger lejlighedspriserne den kurve, der startede med at stige i 2012 og tog ekstra fart i starten af 2015, da renten faldt til et historisk lavt niveau, og det dermed blev billigere at låne penge til at købe bolig. Dengang blev der talt om eksplosive prisstigninger, men faktisk har udviklingen i de årlige prisstigninger vist sig at være meget stabil.

– Det seneste års prisstigning på 8,9 procent er mærkbart, men det er en stigning, der passer med det billede, vi kender fra de seneste år. Udviklingen i priserne på ejerlejligheder ligger på et højt, men stabilt niveau. De årlige stigninger på lige under 10 procent ligger således væsentligt over den realøkonomiske vækst, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Efter den lave rente var medvirkende til at få lejlighedspriserne til at stige markant, reagerede regeringen ved i slutningen af 2015 at indføre reglen om, at boligkøberne skal lægge fem procent i udbetaling, når de køber en bolig.

Formålet med indgrebet var at sænke stigningstakten i de større byer, og det lykkedes.

– Opstramningen var medvirkende til at lægge en dæmper på prisstigningerne, der faldt en smule, og som nu har stabiliseret sig omkring 10 procent årligt i Region Hovedstaden og omkring fem procent i Aarhus, siger Birgit Daetz.

Boligsidens Markedsindeks for august viser, at det ikke kun er ejerlejlighedspriserne, der stiger. Også priserne på villaer og rækkehuse er steget det seneste år. Det samme er sommerhuse.

– Priserne på villaer og rækkehuse har ligget meget stabilt de seneste måneder omkring 13.500 kroner, men med en stigning det seneste år på 4,4 procent. Sommerhuspriserne fik et nøk opad i løbet af sommeren og kan nu fremvise en gennemsnitlig årlig stigning på 3,1 procent, siger Birgit Daetz.

Læs også: København har nået mætningspunkt for udbudte boliger





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder