(Illustration: Aarstiderne Arkitekter).

Nye pensionskassetider: PFA udbyder netop færdigrenoveret strøgejendom i struktureret proces

PFA tester nu en af Københavns mest eftertragtede erhvervsejendomme i markedet. Der er tale om den historiske, tidligere postbygning på Købmagergade 37, der udbydes til et potentielt salg, hvis den rigtige investor og pris melder sig.

– Priserne på erhvervsejendomme i København afspejler den stigende efterspørgsel, vi har set de senere år. Vi er på den ene side en langsigtet investor, der har brug for langvarige og stabile afkastkilder, samtidig har vi også en ambition om løbende at tilpasse vores ejendomsportefølje, så den passer til vores strategi under hensyntagen til prisudviklingen på ejendomsmarkedet, siger direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme.

PFA købte i 2014 den dengang tomme ejendom Postgaarden midt på Købmagergade i København, der tidligere blandt andet husede Post & Telemuseet. Siden da har pensionsselskabet i 2015-2017 videreudviklet den historiske bygning ved at renovere den med respekt for bygningens oprindelige karakteristika i samarbejde med Revco Property Development. De nye eksklusive butiksarealer i bygningen har tiltrukket en række prominente lejere som blandt andet H&Ms nye brand ARKET, Fritz Hansen samt Sephora. Kontorerne er udlejet til spiludvikleren Unity, Momondo samt Fredericia Furniture.

Postgården på Købmagergade under renoveringen i forsommeren.

– Vi er glade for at eje og videreudvikle historiske bygninger, som er med til at bidrage til livet i lokalområdet, som fx her i København. Som ejendomsinvestor og pensionsselskab er vi sat i verden for at skabe et maksimalt afkast til vores kunder. Og i det her tilfælde har vi fået flere interessetilkendegivelser og en indikation på nogle prisniveauer, der gør, at vi som led i vores aktive investeringsstrategi har instrueret RED Cushman & Wakefield til at gennemføre en markedstest af ejendommen med henblik på at udbyde den til salg i en struktureret proces, siger Michael Bruhn.

Michael Bruhn understreger, at selvom pensionsinvesteringer – også i ejendomme – er langsigtede, så skal man også være klar til at overdrage stafetten, når timingen er rigtig. Om timingen er rigtig nu, er det, der skal testes.

I 2016 fik PFA Ejendomme endvidere mulighed for at tilkøbe den bagvedliggende ejendom på Niels Hemmingsens Gade 24 af Hotel- og Restaurantskolen og RHB Development. Ejendommen på cirka 6.000 kvm. gennemgår lige nu en ombygning efter samme model som på Postgaarden og kommer til at indeholde en stueetage med en eller flere butikker, restaurant samt kontorer på de øvre etager. Det er hele karréen bestående af Købmagergade 37 og Niels Hemmingsens Gade 24 som nu udbydes til salg i en samlet transaktion.

Læs også PFA udlejer yderligere 1.700 kvm. i Postgaarden

Læs også Sephora flytter ind i Postgården på Købmagergade





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder