Løkkes Copenhagen Towers-freebie vil koste knap 1 milliard kr. i husleje

Indtil videre har et flertal af partierne i Folketinget støttet regeringens arbejde for, at EU’s lægemiddelagentur skulle ende med at få nyt hovedsæde i København.

Copenhagen Towers i Ørestaden er blevet udpeget som værdig placering for kandidaturet og 49 millioner kr. er blevet afsat i et møde i Finansudvalget til at reservere bygningen. Men nu har regeringen uden om Folketinget meddelt EU, at Danmark vil betale husleje og andre udgifter i 20 år, hvis agenturet placeres i København, og dermed er der sået tvivl om den uforbeholdne opbakning på grund af beløbets størrelse, skriver Politiken.

EU’s lægemiddelagentur skal finde nyt hovedsæde i forbindelse med Brexit og er ifølge Politiken bundet af en uopsigelig kontrakt på Canary Wharf i London.

Ifølge kilder i ejendomsbranchen, som Politiken har talt med, vil det koste de danske statsborgere en milliard kroner – rundt regnet en tyvedobling af det oprindelige beløb på 49 millioner kr. – at lade gæster bo gratis i bygningen i de tyve år.

Et hurtigt og ikke-bekræftet regneeksempel kunne være, at hvis agenturet skal bruge cirka 25.000 kvm. i Copenhagen Towers til en gennemsnitlig pris på for eksempel 1.800 kr. ex drift per kvm., ja så bliver lejeudgiften uden forhandling 900 millioner kr. over 20 år ex regulering.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder