Estate Media –

Nyheder – Danmark

esbjerg - Estate Media
(foto: Esbjerg Kommune)

Esbjerg havn får ny kunstig ø på 60.000 kvm til 216 mio. kr.

Kystlinjen ved Esbjerg får en ny profil, når den kunstige havneø med tilhørende dæmning og forhavn etableres i det ambitiøse projekt Esbjerg Strand. Esbjerg Kommune investerer 216 millioner kr. i et rekreativt havnemiljø, som skal stå færdigt inden udgangen af 2019.

Martin Burlund

mandag 10. juli 2017 8:56

Nu går byggeriet af Esbjergs rekreative satsning i gang, som involverer en havnelagune, en havneø og en lystbådehavn, som kan danne ramme om maritime aktiviteter. I denne uge graves de første kubikmeter sand op fra havbunden for at skabe Esbjerg Strand nord for Esbjerg Havn, og naboen bliver Esbjergs kendte vartegn skulpturen Mennesket ved Havet.

Esbjerg Strand projektet består af flere etaper. Den første etape, som kaldes etape 0, involverede en udbygning af infrastrukturen til området. I samme omgang blev der etableret et nyt erhvervsområde med domicilbyggerier langs Esbjerg Brygge. Bygningerne får udsyn til havneøen.

– Vi udvider Danmark med 300.000 kvm med dette projekt og Esbjerg Strand kommer til at tilbyde det, som byen længe har savnet. Vi er en havneby, men Esbjerg Havn er en industrihavn, hvor kapaciteten ikke indbyder til reelle rekreative områder. Derfor har vi savnet de mange tilbud og aktiviteter, som en rekreativ havn kan byde på. Det råder vi nu bod på med Esbjerg Strand, siger borgmester Johnny Søtrup.

Etableringen af dæmningen og den 60.000 kvm store havneøen vil ske med det eksisterende materiale fra havbunden. Inde i lagunen graves der sejlrender op til 4,5 meter dybe, så den planlagte lystbådehavn på havneøen kan anløbes. Op til 300 lystbåde vil kunne bruge havnen. Havneøen får to forbindelser til land, en mindre bro til dæmningen og en reel broforbindelse fra Esbjerg Brygge til tungere trafik.

Der vil være promenader og torvepladser med cafeliv på øen, og 26.000 kvm erhvervsjord skal gøres salgsklart. De højeste bygninger på øen kan blive op til 11 etager.

Når hele anlægget står færdigt ved udgangen af 2019, er der stadig plads til flere visioner. På længere sigt kunne næste etape være en udbygning af dæmningen, hvor forhavnen udvides og der kan etableres badestrand, klitlandskab og endda et kunstmuseum, oplyser kommunen.

Kommentarer

Seneste nyt

Tidligere Orbicon-direktør starter egen rådgivningsvirksomhed

Virksomheder og mennesker / torsdag 21. september 2017

Skanska opfører nyt hotel med 357 værelser til Scandic ved Københavns Lufthavn

Byudvikling, Hotel / torsdag 21. september 2017

Næsten alt udlejet i L’Oreal-huset og Matriklen efter konvertering til flerbrugerhus

Asset Management, Udlejning / torsdag 21. september 2017

Skou Gruppen mangler beton og starter selskab med egenproduktion

NYHEDER DANMARK / torsdag 21. september 2017

Copenhagen Capital nedjusterer på trods af salg af Københavner-ejendomme

Ejendom, Transaktioner / onsdag 20. september 2017

International kosmetikkæde åbner 438 kvm butik på Strøget i Aarhus

Butik, Aarhus / onsdag 20. september 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. september kl. 09:00

Arealer og ejendomsdannelse

- udlægning og opmåling af bygningsarealer

Torsdag den 28. september kl. 09:00

HotCop 2017

- udvikling, drift og investeringer i hoteller i Danmark

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland