Estate Media –

Nyheder – Danmark

Henrik Garver, adm. direktør, Foreningen af rådgivende ingeniører.

Rådgivende ingeniører har rekordindtjening for fjerde år i træk

Med en overskudsgrad på 7,1 procent tangerer indtjeningen i de danske rådgivende ingeniørvirksomheder rekordåret 2007. Branchen har konsistent holdt en høj indtjening i fire på hinanden følgende år, hvor omsætningen for 2016 nærmer sig 25 milliarder kr.

De danske rådgivende ingeniørvirksomheder oplever igen i år vækst på både top- og bundlinje. I 2016 var FRI-virksomhedernes overskudsgrad (EBIT) på 7,1 procent, hvilket er en fremgang fra 7,0 procent i 2015. Overskudsgraden tangerer dermed rekordåret 2007.

Samtidig er det, med resultatet i 2016 medregnet, første gang at branchen formår at holde en overskudsgrad på over 6 procent i fire på hinanden følgende år. Ud over den øgede overskudsgrad er også omsætningen gået frem.

Fremgangen dækker dog over at der har været en mindre tilbagegang i omsætningen i udenlandske datterselskaber, hvilket dog kompenseres af vækst i Danmark og stigende eksport af rådgiverydelser fra Danmark.

– Årets brancheundersøgelse understreger, at den danske rådgivende ingeniørbranche er grundlæggende sund. Vi kan se, at den internationale ekspansion har været sat på pause i 2016, men det kommer efter en kraftig udenlandsk vækst i 2015. Samtidig er eksporten af rådgiverydelser fra Danmark stigende, hvilket er udtryk for, at kvaliteten, kompetencerne og prissætningen er internationalt konkurrencedygtig, siger siger Henrik Garver, administrerende direktør i FRI.

– Den internationale tyngde i branchen er derfor fastholdt. Eksportomsætningen fra danskbaserede virksomheder udgør 2,4 mia. kr. Det svarer til 19 % af den omsætning, der skabes i Danmark. Hertil kommer omsætningen i udenlandske datterselskaber på 11,7 mia. kr. i 2015. Samlet kommer næsten 60 % af branchens omsætning fra opgaver i udlandet, siger han.

En af årsagerne til den internationale succes er, at danske rådgivervirksomheder har stærke kompetencer på de områder, hvor der er stor efterspørgsel i udlandet: infrastruktur, byudvikling, energi og miljø. At 2016 bliver et rekordår skyldes, at der samtidig er en mærkbar aktivitet i byggeriet i Danmark.

– Kombinationen af en stærk international profil og et dansk marked hvor vi igen kan mærke klar fremgang i byggeriet er reelt grundlaget for branchens vækst og solide indtjening, siger Henrik Garver.

Der er dog fortsat en række udfordringer.

– Mangel på medarbejdere er centralt, en usikker pipeline for danske infrastrukturprojekter, manglende investeringer i klimatilpasningsløsninger, høje tilbudsomkostninger og uklarhed om hvorvidt de statslige myndigheder ønsker at løse opgaver selv, eller ved hjælp af rådgivere. Eksempelvis på areal- og ekspropriation ved store infrastrukturprojekter. Er nogle af de udfordringer branchen står med i dag, siger Henrik Garver.

Kommentarer

Seneste nyt

Dansk arkitekt hitter med stribe af højhuse på Cypern

Byggeri, Internationalt / torsdag 20. juli 2017

Ny udvidelse i Københavns Lufthavn sender passagerer direkte fra metro til security

Renovering, København / torsdag 20. juli 2017

Ejendomsforeningen Danmark: Fjern boligregulering nu

Analyse, Udlejning / torsdag 20. juli 2017

Londons højest beliggende lejligheder stadig ikke solgt efter fem år

Internationalt, Udlejning / onsdag 19. juli 2017

Udenlandsk investor shopper fire ejendomme på Strøget

Butik, København / tirsdag 18. juli 2017

Bygningsstyrelsens performancetest bliver ny regel i bygningsreglementet

Byggeri, Bæredygtighed / tirsdag 18. juli 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 24. august kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks 3. største by

Torsdag den 31. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2017

- kan festen fortsætte?

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland