Food by Coor serviceteam - Estate Media
(foto: Coor)

Coor i Danmark oplever omsætningsfald efter udløb af store kontrakter

Det seneste par år har det danske selskab i den nordiske Coor-koncern oplevet en tydelig forandring i markedet for outsourcing-løsninger inden for facility management. Der er stærkt fokus på pris, men virksomheden oplever, at deres kunder i stigende omfang efterspørger kvalitet i løsningerne og rådgivning om, hvad der giver størst totalværdi.

– Digitalisering af bygninger samt holdning til råvarer og madspild i kantiner er eksempler på områder, der i dag kræver en helt anden tilgang til konceptualisering og rådgivningsprofil for os som professionel samarbejdspartner til både offentlige og private virksomheder end tidligere, siger adm. direktør Jørgen Utzon, der har stået i spidsen for det danske selskab i 15 år.

Coor betjener både offentlige og private virksomheder i alle størrelser og brancher med interne services som kantinedrift, rengøring og receptionsservice. Herudover leveres services som håndværksservice, ejendomsvedligeholdelse samt energioptimering.

– Uanset om det er ejendomsdrift, rengøring eller kantinedrift går vi stadigt mere analytisk og rådgivningsbetonet ind i tilbudsgivning, forhandling og opgaveløsning, og vi har lagt en offensiv strategi for det danske selskab, hvor videntung rådgivning indgår som en stadigt større del af vores løsninger til markedet, siger Jørgen Utzon.

Koncernen har netop offentliggjort sin årsrapport og herunder det danske regnskab. I et stærkt konkurrencepræget marked er det danske selskab alene gennem de seneste fem regnskabsår vokset fra 520 medarbejdere i 2012 til 760 medarbejdere i 2016. Nettoomsætningen er i samme periode steget fra knap 478 millioner kr. til godt 555 millioner kr., mens EBITDA er gået fra et minus på 2,1 millioner kr. i 2012 til 17,2 millioner kr. i 2016.

Sammenligner man 2016 med rekordåret 2015 er der tale om en nedgang i nettoomsætningen på 20 procent.

– To meget store kontrakter løb ud i 2015, og set over de seneste fem år var 2015 også et atypisk godt år. Vi voksede eksempelvis fra knap 643 millioner kr. i nettoomsætning i 2014 til knap 692 millioner kr. i 2015 og gik fra et EBITDA på 5,9 millioner til 25,9 millioner kr. Det var kulminationen på en periode med opbygning i kritisk masse inden for en række services, hvor vi forberedte os på den offensiv, vi er ved at rulle ud netop nu, siger Jørgen Utzon.

– Vi besluttede i 2015 at gå fra kun at tilbyde integrerede Facility Management-løsninger til også at tilbyde vores ydelser som Single Services inden for ejendomsdrift, rengøring og catering. Med den øgede tilgang af opgaver inden for ejendomsdrift etablerede vi sidste år Coor Property som en selvstændig forretningsenhed. Herudover investerer vi massivt i ny teknologi og i kompetenceudvikling af vores medarbejdere. Disse tiltag har inden for det seneste år givet en række langvarige kontrakter med opgaver blandt andet for Velux-gruppen, Haldor Topsøe og Novozymes, siger Jørgen Utzon.

Og markedet ser ud til at kvittere for strategien med et endnu højere fokus på kvalitet i løsningerne. Ikke alene har det danske selskab indgået en række større og langvarige kundeaftaler, men her i foråret har Coor også kunnet glæde sig over en anerkendelse i form af CPH Change Award-prisen, ligesom virksomheden for nyligt er blevet nomineret til Kantineprisen 2017.

Coor har flere end 6.500 medarbejdere ansat, primært i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Blandt de danske kunder er DR, Falck, GN Store Nord, Haldor Topsøe, L’Oréal, NNIT, Novozymes, Pandora, dansk politi, SAS og Velux-Gruppen. Coor blev oprindeligt etableret som en del af Skanska-koncernen og skiftede i 2005 navn til Coor Service Management.

Coor vinder ejendomsservice på 275.000 kvm hos Novozymes





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder