Estate

Nyheder – Danmark

Erik Jespersen.
Erik Jespersen.

Rådmand i Aarhus: – Jeg har mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø

Rådmand Kristian Würtz har mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø i Aarhus, Erik Jespersen. Han anbefaler sammen med en enig magistrat, at der indledes afskedigelsessag. Sagen skal behandles i byrådet 21. juni. Stadsdirektør Niels Højberg er konstitueret direktør.

Kamilla Sevel

mandag 19. juni 2017 11:40

En enig magistrat er enig om at afskedige direktør for Teknik og Miljø i Aarhus, Erik Jespersen. På baggrund af en EY rapport står det i dag klart, at der ikke længere er tillid til direktøren, og derfor har Magistraten indstillet til Aarhus Byråd, at der indledes en afskedigelsessag mod direktør Erik Jespersen.

– Jeg er tilfreds med, at vi i Magistraten har fundet sammen i enighed om at håndtere denne vanskelige sag, så arbejdet med at genskabe tilliden til Teknik og Miljø kan ske hurtigst muligt under politisk ledelse af rådmand Kristian Würtz. Rådmand Kristian Würtz har på baggrund af supplerende rapport vedrørende forholdene i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen. Rådmanden anbefaler byrådet, at der indledes afskedigelsessag i forhold til direktøren efter, at en rapport påpeger, at Erik Jespersen ikke har handlet rettidigt i forbindelse med en række forhold i forvaltningen, siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

Rådmand Kristian Würtz peger på, at rapporten fra EY, som Magistraten har fået til behandling i dag, rummer en række nye og kritisable forhold:

EY’s rapport rejser alvorlig kritik af direktørens dispositioner.  Samlet må jeg – og en enig Magistrat – konkludere, at der ikke længere er tillid til direktør Erik Jespersen. Sagen og forløbet har skadet Aarhus Kommune og Teknik og Miljø. Det er helt afgørende, at byens borgere og byrådet har fuld tillid til kommunens dispositioner, og derfor er min anbefaling til byrådet, at der indledes en afskedigelsessag, så afdelingen fremadrettet under en ny direktør kan rette fuld fokus på de vigtige opgaver, som Teknik og Miljø løser for byen, siger Kristian Würtz.

Erik Jespersen kom til Aarhus kommune i 2011 fra en stilling som direktør for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, hvor han havde været siden januar 2006. Erik Jespersen kom til Fredericia Kommune fra en stilling som teknisk direktør i Slagelse Kommune. Erik Jespersen er cirka 50 år og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet. Desuden har han en masteruddannelse i offentlig administration (MPA).

-Jeg  er meget glad for valget af Erik Jespersen. Der var mange kvalificerede ansøgere, men jeg er ikke i tvivl om, at vi har valgt den helt rigtige til posten som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus. Erik Jespersen har stor erfaring med det område, han nu skal stå i spidsen for, og jeg er sikker på, at Erik Jespersen i lighed med sin forgænger, Carl Nielsen, vil blive en fremragende direktør, sagde daværende rådmand Laura Hay dengang.

Sagen behandles i Aarhus Byråd på onsdag den 21. juni. Aarhus kommune forventer at gå i gang med at lede efter en ny direktør hurtigst muligt. Stadsdirektør Niels Højberg bliver konstitueret i stillingen foreløbig.

 

Seneste nyt

Konkurrencerådet politianmelder Tagpapbranchens Oplysningsråd

Jura / torsdag 29. juni 2017

Mikkel Søby bliver ny formand for Ejendomstorvet.dk

Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmark opfører 78 lejligheder på Islands Brygge med NCC

Byggeri, København / onsdag 28. juni 2017

Danders & More: Nu skal vi ud og finde nye eksperter

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Trekantområdet, Analyse, Investering / onsdag 28. juni 2017

3XN og Effekt videre i konkurrencen om sports- og kulturcenter i Gellerup

Aarhus, Byudvikling / onsdag 28. juni 2017

Nyhedsbrev Estate Media

Estate Media leverer et udvalg af relevante daglige nyheder fra branchen hver dag direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få et dagligt overblik helt gratis.

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland