Estate Media –

Nyheder – Danmark

Erik Jespersen.

Rådmand i Aarhus: – Jeg har mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø

Rådmand Kristian Würtz har mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø i Aarhus, Erik Jespersen. Han anbefaler sammen med en enig magistrat, at der indledes afskedigelsessag. Sagen skal behandles i byrådet 21. juni. Stadsdirektør Niels Højberg er konstitueret direktør.

Kamilla Sevel

mandag 19. juni 2017 11:40

En enig magistrat er enig om at afskedige direktør for Teknik og Miljø i Aarhus, Erik Jespersen. På baggrund af en EY rapport står det i dag klart, at der ikke længere er tillid til direktøren, og derfor har Magistraten indstillet til Aarhus Byråd, at der indledes en afskedigelsessag mod direktør Erik Jespersen.

– Jeg er tilfreds med, at vi i Magistraten har fundet sammen i enighed om at håndtere denne vanskelige sag, så arbejdet med at genskabe tilliden til Teknik og Miljø kan ske hurtigst muligt under politisk ledelse af rådmand Kristian Würtz. Rådmand Kristian Würtz har på baggrund af supplerende rapport vedrørende forholdene i Center for Byens Anvendelse og Natur og Vejservice mistet tilliden til direktøren for Teknik og Miljø, Erik Jespersen. Rådmanden anbefaler byrådet, at der indledes afskedigelsessag i forhold til direktøren efter, at en rapport påpeger, at Erik Jespersen ikke har handlet rettidigt i forbindelse med en række forhold i forvaltningen, siger borgmester Jacob Bundsgaard, Aarhus Kommune.

Rådmand Kristian Würtz peger på, at rapporten fra EY, som Magistraten har fået til behandling i dag, rummer en række nye og kritisable forhold:

EY’s rapport rejser alvorlig kritik af direktørens dispositioner.  Samlet må jeg – og en enig Magistrat – konkludere, at der ikke længere er tillid til direktør Erik Jespersen. Sagen og forløbet har skadet Aarhus Kommune og Teknik og Miljø. Det er helt afgørende, at byens borgere og byrådet har fuld tillid til kommunens dispositioner, og derfor er min anbefaling til byrådet, at der indledes en afskedigelsessag, så afdelingen fremadrettet under en ny direktør kan rette fuld fokus på de vigtige opgaver, som Teknik og Miljø løser for byen, siger Kristian Würtz.

Erik Jespersen kom til Aarhus kommune i 2011 fra en stilling som direktør for Teknik og Miljø i Fredericia Kommune, hvor han havde været siden januar 2006. Erik Jespersen kom til Fredericia Kommune fra en stilling som teknisk direktør i Slagelse Kommune. Erik Jespersen er cirka 50 år og uddannet landinspektør fra Aalborg Universitet. Desuden har han en masteruddannelse i offentlig administration (MPA).

-Jeg  er meget glad for valget af Erik Jespersen. Der var mange kvalificerede ansøgere, men jeg er ikke i tvivl om, at vi har valgt den helt rigtige til posten som direktør for Teknik og Miljø i Aarhus. Erik Jespersen har stor erfaring med det område, han nu skal stå i spidsen for, og jeg er sikker på, at Erik Jespersen i lighed med sin forgænger, Carl Nielsen, vil blive en fremragende direktør, sagde daværende rådmand Laura Hay dengang.

Sagen behandles i Aarhus Byråd på onsdag den 21. juni. Aarhus kommune forventer at gå i gang med at lede efter en ny direktør hurtigst muligt. Stadsdirektør Niels Højberg bliver konstitueret i stillingen foreløbig.

 

Kommentarer

Seneste nyt

Privat projektbyggeri i Gellerup-kvarteret solgt til Core Property Management

Aarhus / fredag 20. oktober 2017

Danica sælger 10.000 kvm tidligere universitetsbygning i Kolding

Ejendom / fredag 20. oktober 2017

SKAT-underdirektør med ansvar for ejendomsvurderinger ny kundedirektør i KAB

Virksomheder og mennesker / fredag 20. oktober 2017

Fem prækvalificerede teams til 350 millioner kr. boligbyggeri i Bagsværd.

Entreprenører / fredag 20. oktober 2017

CapMan etablerer nordisk investeringsfond målrettet mindre investorer

Investering / torsdag 19. oktober 2017

2018 bliver også et godt år for rådgivende ingeniører

Rådgivere, Analyse / fredag 20. oktober 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 26. oktober kl. 09:00

Online markedsføring

- strategi for succes

Tirsdag den 31. oktober kl. 09:00

Due diligence - UDSOLGT

- ved køb og salg af fast ejendom

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland