Estate

Nyheder – Danmark

(foto: Aarhus Kommune)
(foto: Aarhus Kommune)

AL2Bolig vinder konkurrence om at bygge 55 almene boliger i udkanten af Århus

Aarhus Kommune har netop AL2Bolig som vinder af konkurrence om at bygge 55 nye almene boliger i Lauritshøj i Skødstrup, som ligger i udkanten af kommunen.

Martin Burlund

fredag 16. juni 2017 0:16

Aarhus Kommune har netop afsluttet en arkitektkonkurrence om 55 nye almene boliger i Skødstrup. Vinderen er Al2Bolig med et projekt tegnet af We Architecture i samarbejde med aarhusianske JWH arkitekter og ligeledes ByMunch.

De 55 nye boliger er familieboliger og skal bidrage til initiativet “Hjem til Aarhus”, som har som mål, at der i årene 2016-2019 gives tilsagn til i alt 1600 boligforeningsboliger til familier.

– Vi skal skabe en mangfoldig by med gode boliger for alle, og med de 55 nye boliger i Lauritshøj tager vi endnu et skridt mod at realisere vores mål. Projektet viser samtidig den høje arkitektoniske kvalitet, vi ser i det almene byggeri i dag, og jeg glæder mig til at se det færdige byggeri, siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Bebyggelsen har form af kædehuse/rækkehuse i 1-2 plan med opholdsområder i flere niveauer, som rettes mod de landskabelige kvaliteter og giver panoramaudsigt. I bedømmelsen er der lagt væk på vinderteamets fortolkning af idéen om en grøn forstadsplantage, hvor landskab, fællesskab og boligens egenskab kombineres. Projektet fremhæves bl.a. for sit visionære fællesrum og sin balance mellem intimitet og kollektivitet, der skaber rum for både mindre naboskaber og store fællesskaber.

– I AL2bolig glæder vi os over, at vi kan bidrage med endnu en arkitektonisk smuk og velfungerende almen boligafdeling i Aarhus. Vi har valgt at udnytte det skrånende, så alle boliger får mest mulig udsigt, mens vi midt i bebyggelsen opfører et dynamisk fælleshus med tilhørende fællesareal, som bliver rammen om et stærkt fællesskab for beboerne, siger direktør for Al2Bolig Allan Werge.

I konkurrencen har man for første gang taget udgangspunkt i den nye ”Kvalitetsguide til alment nybyggeri”, som Teknik og Miljø udgav tidligere i år, og som skal være med til at sikre, at de mange almene boligbyggerier, der bliver opført de kommende år, får en høj standard og bidrager til byens positive udvikling.

Konkurrencen er gennemført som en indbudt konkurrence, hvor tre boligorganisationer var inviteret til at komme med bud på udnyttelsen af grunden i Lauritshøj til almene boliger. De tre boligorganisationer var Al2Bolig, Almenbo og Lejerbo.

Seneste nyt

Konkurrencerådet politianmelder Tagpapbranchens Oplysningsråd

Jura / torsdag 29. juni 2017

Mikkel Søby bliver ny formand for Ejendomstorvet.dk

Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmark opfører 78 lejligheder på Islands Brygge med NCC

Byggeri, København / onsdag 28. juni 2017

Danders & More: Nu skal vi ud og finde nye eksperter

Advokatbranchen, Virksomheder og mennesker / onsdag 28. juni 2017

PensionDanmarks investeringer i nybyggeri giver 10.000 job

Trekantområdet, Analyse, Investering / onsdag 28. juni 2017

3XN og Effekt videre i konkurrencen om sports- og kulturcenter i Gellerup

Aarhus, Byudvikling / onsdag 28. juni 2017

Nyhedsbrev Estate Media

Estate Media leverer et udvalg af relevante daglige nyheder fra branchen hver dag direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få et dagligt overblik helt gratis.

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland