Foto: Regus

Kun 3,6 procent af kontorlokaler står tomme i Region Sjælland – laveste tomgang i ni år

Der er kommet så meget damp under kedlerne i de sjællandske virksomheder, at Region Sjælland har færrest tomme kontorer i hele landet. 

– Kun 3,6 procent af kontorlokalerne i regionen står tomme i øjeblikket, og det er kan ingen andre dele af landet præstere. Landsgennemsnittet er faktisk dobbelt så højt. Samtidig skal vi ni år tilbage, til 2008, for at finde færre tomme kontorer i regionen. Andelen af tomme kontorer toppede i starten af 2014, men siden er det gået stærkt; tomgangen er næsten blevet halveret siden da,” siger Simon Birch Skou, adm. direktør i Ejendomstorvet.dk. 

Portalen er ”søster” til Boligsiden.dk og rummer i øjeblikket knap 10.000 erhvervslokaler og ejendomme. Heraf er små 2300 kontorer, men i hele Region Sjælland er kun 129 kontorlokaler enten udbudt til leje eller sat til salg – 45 i Østsjælland og 84 i Vest- og Sydsjælland. 

– Vi oplever, at det er meget let at få fyldt kontorlokaler. Det gælder især i de større byer i regionen, men også lidt mindre steder som Korsør, hvor det så meget tungt ud for bare to år siden. Markedet er blevet ret opdelt, så de ejendomme, der ser lidt trætte ud, kan være svære at omsætte eller leje ud. Virksomhederne er blevet kræsne under finanskrisen, da det var købers marked. I de tilfælde går vi til sælger eller udlejer og siger, at han må ofre noget på istandsættelse og indretning, siger John Borrisholt, regionsdirektør i EDC Erhverv Poul Erik Bech med afdelinger i Køge, Næstved, Roskilde og Slagelse. 

Før finanskrisen stod kun godt en procent af kontorkvadratmeterne i Region Sjælland tomme. Det steg kraftigt fra slutningen af 2007 og toppede syv år senere med lige knap syv procent ledige kontorarealer. Siden er sjællandske kontorer nærmest gået som varmt brød. 

Østsjælland med blandt andet Køge og Roskilde har halset lidt efter Vest- og Sydsjælland, hvor en del mindre kontorlejemål i flere byer ifølge John Borrisholt fra EDC Erhverv Poul Erik Bech er blevet omdannet til boliger, som har været lette at leje ud de senere år. Det seneste år er tomgangen i det gamle Roskilde Amt faldet fra 5,8 procent til 4,0 procent og har dermed næsten indhentet den vestlige og sydlige del af regionen, hvor kun 3,5 procent af kontorlokalerne stod tomme ved indgangen til andet kvartal. 

Et tilsvarende lyst billede tegner sig for lager- og produktionslokaler. Hele regionen og især Vest- og Sydsjælland har oplevet et stort fald i antallet af tomme industrilokaler, som nærmest er ved at være en mangelvare.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder