12 herskabsvillaer på Valby Bakke solgt til international kapitalforvalter

Edlund har solgt en unik liebhaverportefølje bestående af 12 herskabsvillaer i Carlsberg-kvarteret på toppen af Valby Bakke.

Den kommende ejer af villaerne, en international kapitalforvalter, får stor mulighed for selv at præge de ejendomme, der på nuværende tidspunkt ikke er fuldt udlejet. To af disse er endnu ikke sat i stand og de fleste vil gøre sig godt som palævillaer eller opdelt i flere enheder til enten beboelse eller erhverv.

Udover Newsec har Danders & More rådgivet sælger omkring juridiske og strukturelle aspekter i forbindelse med transaktionen, CEJ Ejendomsadministration har stået for det administrative. Mens Skau Reipurth & Partnere og Sadolin & Albæk har været rådgivere for køber.

Edlund har igennem mere end 20 år opbygget en position som markedsleder inden for udvikling af software til liv- og pensionsselskaber, og mere end 200 medarbejdere og kunder som ATP, PFA og Nordea Liv & Pension fulgte med i handlen af Edlund til KMD.

Virksomheden er placeret i Carlsberg-kvarteret på toppen af Valby Bakke, og de ansatte er fordelt på fem af herskabsvillaerne, som alle er ejet af et søsterselskab. Porteføljen består af yderligere syv ejendomme, og alle tolv ligger samlet og centralt i kvarteret. Udbuddet af ejendomsporteføljen afventede konkurrencemyndighedernes godkendelse af virksomhedsovertagelsen og i efteråret 2016 blev Newsec Egeskov & Lindquist valgt som eksklusiv rådgiver i salgsprocessen.

– Ejendomme med en særlig god beliggenhed, en særlig arkitektur, en unik historie eller i det hele taget et særpræg omtales ofte som liebhaveri, men det er ligesom  denne betegnelse ikke helt rækker her, siger seniorpartner hos Newsec, Brian Tretow-Loof.

– Disse ejendomme er samlet op igennem en årrække, og herefter nænsomt og gennemgribende istandsat med respekt for den oprindelige sjæl og charme. Materialerne er særligt udvalgte i ind- og udland, og der er brugt flere ressourcer og midler på at finde de rette løsninger til de enkelte ejendomme end værdierne nok berettiger.

I samråd med sælger besluttede Newsec at udbyde de smukke herkabsvillaer og én enkelt ejendom med et stort grundstykke hver for sig og i en åben proces. Porteføljen blev præsenteret personligt for relevante investorer, og bredt markedsført på nettet og i trykte medier, som Børsen og Berlingske og kvartalsmagasinet Newsec Ejendomme.

– Vi var godt klar over, at en portefølje som denne ikke ville være en sædvanlig investering for de fleste investorer, og vi var derfor forberedte på en længere salgstid, siger Brian Tretow-Loof.

– Men lidt overraskende kom vi relativt hurtigt i dialog med interessenter til både hele og dele af porteføljen. Desuden var der flere der spurgte til køb af en enkelt ejendom, men denne strategi var på forhånd fravalgt i overensstemmelse med sælger.

Ejendommen med de tilhørende byggeretter til erhverv var dog på forhånd udvalgt til at kunne blive solgt separat, og ganske som forventet havde en særlig liebhaver i området længe haft interesse for netop denne ejendom. Ejendommen og de tilhørende byggeretter blev derfor handlet til den, så vidt vides, højeste pris, der endnu er opnået for en kvadratmeter byggeret i området.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder