Estate Media –

Nyheder – Danmark

(foto: H.C. Andersen Adventure Tower)

H.C. Andersen-tårnets bagmand: Jeg tror 100 procent på, at vores plan bliver realiseret

Der er fuld optimisme hos holdet bag det nye H.C Andersen-tårn med tilhørende forlystelsespark, før projektet skal igennem den politiske beslutningsproces.

Martin Burlund

fredag 19. maj 2017 10:33

For 2½ år siden sagde Kurt Immanuel Pedersen sin stilling op som erhvervskundedirektør i Nordea efter 23 år i koncernen for at følge et helt andet spor i livet. Siden har han arbejdet fuld tid sammen med den anden idémand John Christensen om at lave et ‘Eiffeltårn i København’ – et sted, hvor man højt oppe kan se ud over hele byen.

Det har udviklet sig til idéen om et vartegn på 280 meter i form af et højhus med lejligheder, konferencecenter, udsigtstårn og ikke mindst en forlystelsespark i og rundt om højhuset.

Men Københavns Kommune skal godkende det storstilede projekt først. Projektet er planlagt i en zone af Nordhavn, som ikke er planlagt til udvikling foreløbig, og det er ikke tilladt at bygge højere end 24 meter.

– Folk snakker om højden, men det er vigtigt at huske på, at det ikke skal ligge inde i centrum. Højhuset skal ligge i ydre Nordhavn, hvorfra der er fem kilometer til Rådhuspladsen, siger adm. direktør for H.C. Andersen Adventure Tower, Kurt Immanuel Pedersen.

Alle kræfter er sat ind for at få projektet til at lykkes. Holdet bag H.C Andersen Adventure Tower har fået Bjarke Ingels Group til at tegne projektet.

– Da Tivoli blev grundlagt, lå det uden for byen. Byen voksede op rundt om Tivoli. Derfor er Tivoli verdensberømt for at ligge midt i en europæisk hovedstad. Nu får vi muligheden igen. Det er ekstremt Københavnsk at bygge en ny bydel op rundt om en grøn oase af forlystelser, siger David Zahle, der er partner i Bjarke Ingels Group.

Kurt Immanuel Pedersen har været på besøg hos alle partier i Københavns Kommune og siger, at han har haft en god dialog med dem alle. Desuden har projektlederne haft ‘utallige’ møder med embedsmænd fra Teknik- og Miljøforvaltningen og brugt møderne med dem og politikerne til at rette projektet til. Men det lader ikke til, at det har fået teknik- og miljøborgmester Morten Kabell fra Enhedslisten til at få øjnene op for idéen.

– Efter hvad jeg har fået præsenteret indtil videre, har jeg svært ved at se, at det her projekt har gang på jord, både hvad angår form, højde og drøjde. Desuden er det placeret i såkaldt perspektivområder i kommuneplanen, som først er udviklet om mange år, sagde han i forbindelse med offentliggørelsen til Berlingske Tidende.

Teknik- og Miljøudvalget og Økonomiudvalget skal godkende en ny lokalplan for området, og udvalgene er nu i gang med at behandle projektet og ventes at komme med en afgørelse inden sommerferien.

Projektet skal desuden skrabe 6,5 milliarder kr. sammen fra investorer for at kunne realiseres. Der er ingen underskrifter endnu, men det kommer der heller ikke før et eventuelt politisk ja til projektet.

– Vi har snakket med mange interesserede pensionskasser og fonde fra ind- og udland, siger Kurt Immanuel Pedersen, der tror fuldt og fatst på, at projektet bliver til noget.

– Jeg tror 100 procent på det her. Ellers ville jeg heller ikke have brugt de sidste 2½ år som iværksætter på at få det til at lykkes.

Kommentarer

Seneste nyt

Lemvigh-Müller sælger tre ejendomme til international investor for 438 millioner kr.

Industri og logistik, Internationalt / mandag 24. juli 2017

Boligsiden: Vi køber bolig for 470 millioner kroner om dagen

Analyse, Transaktioner / mandag 24. juli 2017

Nordea Ejendomme spenderer ‘næsten’ trecifret millionbeløb på industrigrunde i Glostrup

Erhvervsmæglere, Industri og logistik / fredag 21. juli 2017

Danske Bank-topchef: Måske på tide med en afmatning

Aalborg, Aarhus, København, Økonomi / fredag 21. juli 2017

Dansk arkitekt hitter med stribe af højhuse på Cypern

Byggeri, Internationalt / torsdag 20. juli 2017

Ny udvidelse i Københavns Lufthavn sender passagerer direkte fra metro til security

Renovering, København / torsdag 20. juli 2017

Kommende konferencer

Torsdag den 24. august kl. 09:00

Erhvervs- og boligmarkedet i Odense

- projektudvikling og investering i Danmarks 3. største by

Torsdag den 31. august kl. 11:30

Ejendomsdagene 2017

- kan festen fortsætte?

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland