Bassin 7 hotellet er tegnet af BIG og Sleth.

Kilden, BIG, Holch Povlsen og Scandic fejede Stordalen af banen i Aarhus

På et byrådsmøde i går aftes godkendte Aarhus Byråd et salg af den sidste del af Bassin 7, hvor byens nye hotel- og konferencecenter skal opføres. Det bliver Anpartsselskabet Bassin 7, der ejes af Bestseller-ejer Anders Holch Povlsen og Rune Kilden, som skal opføre hotel- og konferencecentret med Scandic som hoteloperatør.

Det nye hotel skaber begejstring hos borgmester Jacob Bundsgaard.

– Et nyt hotel- og konferencecenter imødekommer den enorme vækst, vi oplever i Aarhus i disse år. Vi skal ikke kun skabe plads og oplevelser til nye indbyggere, men også til de mange besøgende, der i stigende grad vender blikket mod vores by. Sammen med de private og almene boliger færdiggør hotel- og konferencecentret Bassin 7 som et projekt med stærk funktionalitet, siger Jacob Bundsgaard, borgmester i Aarhus Kommune.

Hotel- og konferencecentret, der er tegnet af BIG, udformes som et spiralforløb – en karré, der snor sig om sig selv og inviterer besøgende op på toppen af hotellet til en unik udsigt over havnen og midtbyen. Her ligger hotellets offentligt tilgængelige gårdhave. Derudover får hotellet en konferencesal med plads til mere end 2000 gæster til konferencer, koncerter, events og meget andet.

Anpartsselskabet Bassin 7 køber ligeledes byggefelterne ved siden af det kommende hotel- og konferencecenter. Her opfører de to boligkarréer og et boligtårn tegnet af arkitekter fra SLETH og BIG. Boligerne bliver dog ikke kun private boliger. 80 boliger, svarende til 7000 af de 26.000 kvm. er reserveret til almene boliger, som Anpartsselskabet Bassin 7 skal realisere i samarbejde med Aarhus Kommune og en endnu unavngiven boligforening.

De forskellige boligtypologier og det byliv, som projektet åbner op for, bidrager til den mangfoldighed, der ønskes på Aarhus Ø, mener rådmand Kristian Würtz.

– Det nye hotel giver noget tilbage til byen i form af sin unikke arkitektur, der inviterer offentligheden indenfor. Det inspirerende gadeforløb er med til at gøre kajområdet attraktivt og skaber byliv for både aarhusianere, gæster og turister. Det understøtter vores overordnede vision for Aarhus Ø som en attraktiv bydel med fokus på mangfoldighed og bylivsaktiviteter,” siger Kristian Würtz, rådmand for Teknik og Miljø.

Krediteres BIG_B7_08_PATH PEAK
Visualisering: BIG og Sleth.
Krediteres BIG_B7_03 BRIDGE_VIEW
Visualisering: BIG og Sleth.

 

Med det nye hotel på Aarhus Ø runder Aarhus et godt stykke over 3000 værelser i byen, og ifølge Peer H. Kristensen, direktør i VisitAarhus, kan de mange nye overnatningsmuligheder blive en gevinst for Aarhus.

– Vi har en ambition om at opnå 2 millioner overnatninger årligt inden 2025, og det nye hotel bliver en af vækstdriverne for at nå dertil. Et ikonbyggeri som nyt hotel- og konferencecenter kan blive endnu en tiltrækningsfaktor for Aarhus. Det kan være med til at sælge byen og tilføre endnu flere besøgende til både Aarhus Ø og resten af Aarhus, så jeg glæder mig meget til samarbejdet, siger han.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder