Strøget i København. Foto: Nybolig Erhverv.

Strøgbutikker vokser i højde og bredde

Hvis man ikke kan vokse i bredden, må man vokse i højden. Det synes at være det gængse ræsonnement for Strøget i øjeblikket. I stigende grad bliver 1.salen over strøgbutikken nemlig inddraget, og butikslejemålene bliver dermed større. Også kælderarealer og overdækkede gårdarealer kan indgå som ekstra butikskvadratmeter.

Det er primært de udenlandske investorer, som har bragt idéen med sig om at udnytte 1. salen og andre tilhørende kvadratmeter til butiksdrift. Den stigende lejeefterspørgsel på strøgbutikker har nemlig gjort strøgejendommene yderst attraktive for investorer.

– Men det betyder også, at den pris, som investorerne skal betale for en strøgejendom, er skudt kraftigt i vejret i de seneste år og presser afkastet. Derfor kan de tilhørende kvadratmeter, hvis de udnyttes til butiksdrift, øge indtjeningspotentialet for ejendommen og dermed være en årsag til, at investorerne tjener penge på disse ejendomme, siger Stig Plon Kjeldsen, analysechef i Nybolig Erhverv.

Markedet for butikslejemål i de største byer er generelt præget af fornyet optimisme blandt de butiksdrivende, som er hjulpet godt på vej af et voksende befolkningstal og dermed øget købekraft.

– Derfor er det en god idé for investorerne at udvide muligheden for butiksdrift på de tilhørende kvadratmeter, i stedet for at de fungerer som f.eks. kontor eller lager. Butiksudlejning giver nemlig en højere leje og en større sikkerhed for at få lejet lokalerne ud, siger Stig Plon Kjeldsen.

– Den store tilgang af internationale brands, som København har oplevet de seneste par år, fylder mere og mere i butiksbilledet på Strøget og Købmagergade. Derfor vil lejepriserne på topplaceringerne fortsætte med at stige de kommende år, hvor kun de store brands kan være med. Og intet tyder på, at Københavns popularitet vil dale, siger Stig Plon Kjeldsen.

Der er en del eksempler fra de seneste år, hvor Strøgejendomme er blevet gentænkt med inddragelse og udvidelse af arealer til butiksanvendelse. Nybolig Erhverv København nævner blandt andet følgende:

Placering Butikslejer
Amager Torv 24 Søstrene Grene
Amager Torv 33 Weekday
Frederiksberggade 1 JD Sports
Vimmelskaftet 28 zara
Købmagergade 3 Zara Home
Købmagergade 36 H&M

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder