Første spadestik på den kommende cykel- og gangbro ved BLOX. Fra venstre ses teknik- og miljøborgmester Morten Kabell, adm. direktør i Realdania Jesper Nygård, adm. direktør i Hollandia, Infra Nardo Hoogendijk, adm. direktør i Mobilis Danmark Jan de Jong og adm. direktør i Realdania By og Byg Peter Cederfeld. Foto: Michael Levin.

København får ny cykelbro til aflastning af Langebro

Onsdag blev første spadestik til den kommende cykel- og gangbro nord for Langebro i centrum af København taget. Spadestikket markerede den officielle start på byggeriet af en bro for bløde trafikanter. En bro som skal aflaste Langebro, der bliver benyttet af mere end 40.000 cyklister på hverdage. Den kommende bro skaber bedre vilkår for fodgængere og cyklister – og bringer, sammen med det kommende Blox tæt ved, byen og havnen tættere på hinanden.

– Jeg er sikker på, at københavnerne vil tage lige så godt imod den nye forbindelse over havnen, som de har taget imod vores andre genveje i byen og over havnen, som år efter år slår rekorder. Den smukke nye bro kommer til at bakke op om vores vision om at gøre København mere fodgængervenlig, og samtidig er den med til at gøre verdens bedste cykelby endnu mere populær. Jeg er sikker på, at en stor del af de over 40.000 cyklende, som dagligt krydser Langebro, hver eneste dag vil være taknemmelige for den flotte gave, siger Miljø- og Teknikborgmester Morten Kabell.

Første spadestik på broen blev taget af de tre talere, og de benyttede samme spade, som også blev brugt ved første spadestik på BLOX tilbage i maj 2013. 

– Den nye bro bliver en skøn forbindelse og en fantastisk forlængelse af de kulturtilbud og levende byrum, der i disse år folder sig ud i og omkring Blox – og de mange andre forbindelser, som nu er skabt ved havnefronten. Da den første Langebro blev anlagt her i slutningen af 1600-tallet markerede havnefronten, at hér stoppede byen. I dag er havnefronten et af Københavns store aktiver. Det vil den nye bro medvirke til at styrke, siger adm. direktør Jesper Nygaard, Realdania.

Alle kan komme med forslag til, hvad broen skal hedde. Fra onsdag den 5. april og til torsdag den 1. maj kan man sende sit forslag til bronavn@blox.dk

Navneforslagene skal være inden for et af tre mulige temaer:

  • Broens geografiske placering i byen
  • Broens udseende/fysiske udformning
  • Broens referencer til området, hvor den ligger.

De ni bedste forslag bliver herefter overbragt til Vejnavnenævnet, der formelt indstiller et navn til godkendelse i Teknik- og Miljøudvalget.

Læs 90 megabyer åbner hovedkontor i København

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder