(Illustration: Link Arkitektur)

Link arkitektur vinder international pris for partikelterapicenter

Link arkitektur har vundet den internationale pris Wan Future Projects Healtcare Award for Dansk Center for Partikelterapi.

Partikelterapicenteret er bygget op omkring et indre atrium med grønne, hængende haver og himmellys. Her kan brugere, pårørende og personale opholde sig i lyse og behagelige omgivelser, før de bevæger sig videre til behandlingsfaciliteterne, som findes i direkte tilknytning til det indre atrium.

Juryen fremhæver i bedømmelsen, hvordan Link arkitektur har formået at skabe et menneskeligt og indbydende miljø for brugere og personale til trods for yderst komplekse behov og avanceret udstyr.

– Bygningen er til trods for sin store kompleksitet bygget op om en relativt simpel struktur, udtaler Duane Passman, leder af 3Ts og jurymedlem.

 

Helende arkitektur
Direktør for Sundhed i Link arkitektur Mette Dan-Weibel glæder sig over prisen og juryens anerkendelse af det store arbejde, der er gjort for at skabe et partikelterapicenter, hvor det er brugernes oplevelse og velbefindende, der er omdrejningspunktet for arkitekturen.

– Hospitalsbyggeri må gerne være en æstetisk oplevelse, hvor det lidt sterile behandlingsmiljø er nedtonet til fordel for sansning og rumoplevelser. Vi ved, at arkitekturen spiller en stor rolle for patienternes helbredelse, lyder det fra Mette Dan-Weibel

Totalentreprenør på byggeriet er Hoffmann. Rådgiverteamet tilknyttet opgaven består ud over LINK arkitektur af Alectia og hollandske Royal Haskoning. Centret forventes at tage imod de første patienter i 2018.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder