Ole Møller, Nærheden, og Dorthe Keis, Arkitema, da de i fællesskab fik en pris for planlægningen af Nærheden. Foto: Estate Media.

Nærheden fik 2. plads i Mipims arkitekturpriser

Torsdag aften i sidste uge kunne en glad Thomas Scheel, partner i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, gå på scenen i Cannes og modtage ejendomsbranchens svar på de Gyldne Palmer for Nyt Psykiatrisygehus Slagelse. Men der var også andre projekter, der blev hædret i Cannes. Blandt dem var byudviklingsprojektet Nærheden.

– Det blev sørme til en flot 2.plads i kategorien Regeneration and Masterplanning i uddelingen af ”Architectural Review Future Projects Awards” på MIPIM, siger projektdirektør Ole Møller, Nærheden.

Masterplanen for udviklingen af Nærheden tæt på København, der er tegnet af Arkitema Architects i samarbejde med arkitektfirmaet Karres en Brands, har allerede også vundet prisen for bedste projekt i kategorien ”Masterplan – Future Projects” på World Architecture Festival (WAF). Nærheden er ejet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg.

Masterplanen beskriver, hvordan fremtidens forstad skal sammensættes og tager afsæt i en vision om en social bæredygtig bydel, der skal skabe stærke sammenhold og understøtte muligheder for at engagere sig socialt i den nye bydel.

Blandt de øvrige, der fik en anerkendelse på Mipim i år, var arkitektfirmaet SHL.

-Vi er stolte over at modtage en hædrende omtale i mixed-use kategorien ved 2017 Architectural Review MIPIM Future Project Awards for VIA projektet i Oslo, Norge – også kendt som Ruseløkkveien 26. Mange tak til vores bygherre og samarbejdspartnere, udtaler SHL.

VIA er en kombination af eksklusive butikker, high-end kontorer og parkeringsmuligheder, som sikrer et livligt bymiljø i Oslo. I alt 58.500 kvm. med planlagt byggeperiode 2018–2021. Storebrand Eiendom er bygherre og byggeriet sigter mod en BREEAM Excellent certificering.

Læs også Arkitemas masterplan vinder pris

Læs også

Vilhelm Lauritzen og Karlsson vandt ejendomsbranchens Gyldne Palmer i Cannes





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder