Estate

Nyheder – Danmark

Carsten Mindegaard (Foto: Hans Anker Nielsen)
Carsten Mindegaard (Foto: Hans Anker Nielsen)

Pihl & Søn gør comeback med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank

Et af de største danske brands kommer nu igen til at flagre fra byggekraner landet over. Carsten Mindegaard, ejer og bestyrelsesmedlem i den danske byggesucces LM Byg, genrejser sammen med en investor og med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank Pihl & Søn.

Kristian Foss

onsdag 15. februar 2017 9:52

Det vakte stor opmærksomhed, da den over 126 år gamle entreprenørvirksomhed Pihl & Søn gik konkurs i 2013. Som en af de ældste og største danske entreprenørvirksomheder med opgaver i hele verden sendte konkursen trykbølger gennem erhvervslivet.

Nu genrejses den tidligere hæderkronede virksomhed Pihl & Søn, der er sat i verden med et solidt kapitalgrundlag, med støtte fra Vækstfonden og Danske Bank. Den tunge erhvervsmand Lars-Christian Brask bliver bestyrelsesformand.

– Pihl & Søn A/S fremstod gennem årtier som en af landets mest anerkendte og kompetente entreprenørvirksomheder. Virksomhedens byggerier står med Storebæltsbroen, Operaen og Skuespilhuset som ikoner i dansk byggeri og tegner billedet af en succesfuld virksomhed, der på ulykkelig vis endte med at brænde fingrene på enkelte, komplekse byggeprojekter ude i verden,” forklarer Lars-Christian Brask og fortsætter:

– Vi er ambitiøse og glæder os over, at vi nu skal genrejse en af byggebranchens mest hæderkronede danske virksomheder og dens unikke ånd. Målet er at være bygherrens foretrukne samarbejdspartner, når det gælder alle former for byggeri, men vi er samtidig meget bevidste omkring, at det kommer til at kræve hårdt arbejde. Vi opererer på den lange bane, siger han.

Pihl & Søn vil som nystiftet aktieselskab stå uafhængigt og har intet at gøre med afviklingen af det gamle konkursbo og dets kreditorer. Selskabet vil koncentrere alle indsatser mod opgaver i Danmark, og målet er, ikke mindst i konkurrence med store, udenlandske virksomheder, at skabe danske arbejdspladser.

En af byggeriets største kapaciteter bliver ny direktør
Til at stå i spidsen for Pihl & Søn har Carsten Mindegaard og co. hentet Halldor P. Ragnarsson fra en stilling som divisionsdirektør hos MT Højgaard. Han har arbejdet i Pihl & Søn siden 1982 – både som direktør for Danmark fra 2001-2012 og som adm. direktør for koncernen fra 2012-2013 – samt været formand for Dansk Byggeri fra 2009-2012. Han starter som adm. direktør i Pihl & Søn senest den 1. august 2017, idet han er bundet af en konkurrenceklausul fra MT Højgaard.

– Halldor P. Ragnarsson er anerkendt som en af byggeriets største kapaciteter, der op gennem 1990’erne og frem gjorde anlægsentreprenøren Pihl til en førende dansk byggeentreprenør. Vi er stolte over, at han vil stå i spidsen for dette meget ambitiøse projekt, siger idémand og ejerleder Carsten Mindegaard.

Vækstfonden støtter genrejsningen af Pihl & Søn. Jonas Kristiansen, erhvervskundechef hos Vækstfonden, uddyber:

– Vi kender Carsten Mindegaard fra tidligere samarbejder. Han har en høj succesrate, og vi er overbeviste om, at han med sin medinvestor og Halldor P. Ragnarsson får succes med dette ambitiøse projekt, siger han.

Udover støtte fra Danske Bank og Vækstfonden er M.J. Eriksson Holding også med i genrejsningen som aktiv medinvestor. Den landsdækkende anlægsentreprenør er således en del af ejerkredsen.

Seneste nyt

Niras sigter efter trecifret millionvækst frem mod 2020

Rådgivere, Virksomheder og mennesker / tirsdag 25. april 2017

Helsingør har mindre tomgang, mens tomgangen i Hillerød er steget

Retail / tirsdag 25. april 2017

Svend Heegaard er ny direktør for Arena CPHX

Virksomheder og mennesker / tirsdag 25. april 2017

Brancheprofiler fylder rundt

Virksomheder og mennesker / tirsdag 25. april 2017

Niam køber odenseanske HD Ejendomme med portefølje på 4,2 milliarder kr.

Transaktioner / mandag 24. april 2017

Mikkel Kragh stopper i Dansk Arkitektur Center – skal være leder på SDU

Virksomheder og mennesker / mandag 24. april 2017

Nyhedsbrev Estate Media

Estate Media leverer et udvalg af relevante daglige nyheder fra branchen hver dag direkte i din indbakke. Tilmeld dig nyhedsbrevet og få et dagligt overblik helt gratis.

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland