Køge Universitetshospital er tegnet af Arkitektfirmaet C. F. Møller.

Region Sjælland dropper samarbejdet med totalrådgiver i hospitalsbyggeri

Regionsrådet i Region Sjælland har besluttet at afbryde samarbejdet med totalrådgiverkonsortiet bestående af C.F. Møller, Rambøll og Alectia. Projekteringen af det kommende Sjællands Universitetshospital i Køge skal i stedet videreføres med en ny udbudsstrategi.
Begrundelsen er ifølge regionsrådet, at totalentreprenøren på baggrund af nye oplysninger om et øget bruttoareal har fremlagt et projektforslag, som vil medføre en samlet budgetoverskridelse på mellem 300 og 350 mio. kr..

Det samlede bruttoareal vil ifølge totalentreprenøren blive forøget med knap 23.000 kvm., hvilket svarer til en forøgelse på 13 pct. ift. hvad der var forudsat.

Ingen løsning
Region Sjælland og totalrådgiverkonsortiet har drøftet mulighederne for at gennemføre projektet inden for de givne rammeforudsætninger uden at finde en løsning.

Regionsrådet har herefter besluttet at afvikle den eksisterende kontrakt, så projektet kan gennemføres med det ønskede resultat. Det betyder, at en samlet plan for den videre proces for gennemførelse af byggeriet bliver behandlet i Regionsrådet i marts 2017.

Regionrådet ønsker med sin beslutning at fastholde de oprindelige visioner for Sjællands Universitetshospital og samtidig sikre, at man kan holde rammen på fire milliarder kr.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder