I det forgangne regnskabsår påbegyndte Skou Gruppen ombygningen og renoveringen af gamle palæer til liebhaverlejligheder på Amaliegade i indre København. Entreprisen forventes færdig i sommeren 2017 (Foto: Skou Gruppen)

Skou Gruppen opnår rekordregnskab for andet år i træk

Skou Gruppen har offentliggjort et regnskab for regnskabsåret september 2015 til september 2016 med en omsætning på 326 mio. kr. (269 mio. i 2014/2015) og et resultat på 18, 5 mio. kr. (15 mio. kr. i 2014/2015).

En vækst på 20 procent har ikke været et mål i sig selv for Skou Gruppen. Det har derimod været fortsat lønsom vækst og en overskudsgrad på mindst fem procent, hvilket er lykkedes for andet år i træk.

 – Vi har fået flere serviceaftaler i dette regnskabsår. Der er flere og flere i markedet, der kender Skou Gruppen, og flere af den type af byggerier, som vi er gode til, har været i udbud. Vi har løst komplicerede byggesager godt, og det har været selvforstærkende og givet os mere arbejde, forklarer Skou Gruppens direktør Martin Skou Heidemann og fortsætter:

– Selvom vores arbejde og omsætning er vokset meget på kort tid, og hele organisationen tilsvarende har arbejdet på højtryk, har vi holdt fast i en flot bundlinje med en overskudsgrad på over fem procent. Det er jeg oprigtigt stolt af, siger han.

I perioden har Skou Gruppen fx afsluttet en totalentreprise på Gentofte Hospital, hvor opgaven var aptering af bygning D1 på hospitalet. Desuden har Skou Gruppen vundet flere nye sager, hvor gamle, historiske bygninger skal renoveres, fx Amaliegaarden og Københavns Museum.

Medarbejderstab er nøglen til succes
Gennem nogle år har Skou Gruppen været igennem en digitaliseringsproces. Det betyder, at mange processer i virksomheden nu er baseret på digitale systemer, der letter administrationen. Omlægningen til en digital organisation har påvirket bundlinjen positivt, men den allervigtigste faktor i regnestykket er medarbejderne.

– Vi har en meget lille udskiftning blandt vores dygtige medarbejdere. Det betyder, at vi kan fastholde en stabil produktion, og det er altafgørende, når man er igennem en vækstperiode, som vi er, siger Martin Skou Heidemann.

Han forklarer videre, at medarbejderne er gode til at samarbejde på tværs af organisationen for at få byggesagerne i mål og gøre arbejdet rigtigt første gang. I det daglige er der ikke længere behov for, at den øverste ledelse er med til at lede byggesagerne, fordi medarbejdere er dygtige og erfarne.

– I stedet kan vi koncentrere os om at udvikle Skou Gruppen, og vi kan sætte alle kræfter ind, hvis en sag giver udfordringer, siger Martin Skou Heidemann.

Nye aktiviteter og oprustning
I det forgangne regnskabsår tog Skou Gruppen det første skridt ind på markedet for ejendomsudvikling med købet af loftsrum under de københavnske bytage. Loftsrummene skal bygges om til attraktive, moderne tagboliger og sælges.

Desuden har Skou Gruppen oprustet tilbudsafdelingen med ansættelsen af Freddy Hansen som ny tilbudschef – også et tiltag som virksomheden forventer at høste frugten af i indeværende regnskabsår.

– Vi arbejder ikke ud fra en målsætning om at vækste med 20 procent igen, men vi vil arbejde hårdt for igen at opnå en overskudsgrad på fem procent. Det vil vi gøre gennem hårdt arbejde, flid og ved at bygge rigtigt første gang, siger Martin Skou Heidemann.

Læs også: Skou Gruppen er blevet frifundet for kartelanklage

Læs også: Skou Gruppen investerer egne penge i tagboliger i hovedstaden





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder