Arkivfoto: Marriott.

ATP og PensionDanmark køber Marriott på Kalvebod Brygge for 1 milliard kr.

ATP Ejendomme og PensionDanmark overtog i går en af Københavns mest markante hotelejendomme, der huser Copenhagen Marriott Hotel. De to selskabers ejerandel er på hver 50 procent og købesummen udgør cirka 1 milliard kr. Ejendommen er udlejet til BC Hospitality Group A/S, som Solstra Capital står bag og som fortsat både ejer og driver Bella Sky Hotel, Crowne Plaza og Bella Center i Ørestad.

Marriott-ejendommen, som ligger på havnefronten ved Kalvebod Brygge, rummer 406 værelser og er på cirka  24.000 kvm. Siden opførelsen i 2001 har Marriott drevet hotel i ejendommen. Ejendommen blev oprindeligt ejet af Nykredit, da det var en forudsætning for at opføre domicil til realkreditselskabet, at der også blev opført et hotel.

-Vi er meget tilfredse med investeringen, der er i fint tråd med vores fokus på større direkte investeringer med attraktive beliggenheder, lange lejekontrakter og sikre afkast til gavn for ATP’s medlemmer. Marriott har gennem årene sikret hotellet en solid position i København. Med købet af to hotelejendomme i London tidligere i 2016 og nu Copenhagen Marriott hotelejendommen har vi konsolideret dette segment i vores ejendomsportefølje, siger direktør Michael Nielsen, ATP Ejendomme.

For begge pensionskasser bidrager investeringen til en spredning af ejendomsinvesteringerne over flere segmenter med forskellige risikoprofiler. ATP Ejendomme og PensionDanmark er i forvejen fælles om en række ejendomsinvesteringer i blandt andet FN-Byen på Marmormolen i København og Magasin-ejendommene i København, Lyngby, Odense og Århus.

-I PensionDanmark investerede vi i vores første to hotelejendomme i 2016 og er meget tilfredse med at kunne føje Copenhagen Marriott hotelejendommen til som den tredje. Det er et moderne hotel med en solid lejer og en uhyre attraktiv beliggenhed både for turister og i konferenceøjemed. Vi ser frem til, at investeringen vil give vores medlemmer et godt og stabilt afkast de næste mange år, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen, PensionDanmark.

Solstra Investments vil drive hotellet under en franchiseaftale med Marriott. BC Hospitality Group har i dag  mere end 2.000 ansatte som operatør på AC Hotel Bella Sky, Bella Center, Crowne Plaza Copenhagen Towers og i Forum på Frederiksberg.

ATP Ejendommes eksponering i fast ejendom udgør ved udgangen af 2016 cirka 35 milliarder kr. i både ind- og udland. PensionDanmark har en målsætning om, at investeringer i danske ejendomme skal udgøre omkring 10 procent af den samlede investeringsportefølje.  Ved udgangen af 2016 havde PensionDanmark ejendomsinvesteringer for 13,3 milliarder kr. Ejendomsporteføljen ventes at komme op over 20 milliarder kr. i 2017.

 





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder