Visualisering af Den grønne kile" set fra vest mod øst. (Illustration: Entasis)

Campusmiljø med 300 ungdomsboliger på vej i Sydhavn

Klos op af Aalborg Universitet og Teglværkshavnen i Købehavn ligger et tomt område, der skal forvandles til et campusmiljø med op mod 300 ungdomsboliger, 2000 kvm. erhverv og grønne pladser.

Det er i hvert fald visionen med det projektforslag, som Københavns Teknik- og Miljøudvalg netop har godkendt. Og udsigten til nye ungdomsboliger tæt på universitetsfakulteter, Sydhavn St. og den kommende Sydhavn Metro, glæder teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

– Opførelsen af nye ungdomsboliger er altafgørende, hvis unge skal have mulighed for at studere i København uanset deres økonomiske baggrund. Ungdomsboligerne er samtidig en gave til det nye Sydhavn, hvor et styrket campusmiljø kan være med til at skabe endnu mere liv og udvikling, siger Morten Kabell.

Grøn kile
Området får også sin egen kvarterplads, der skal indrettes med træer og gode muligheder for ophold, mens den nærliggende grønne kile anlægges med bl.a. frugttræer, nyttehaver, grillpladser og spilområder. Derudover skal der i stueetagen på udvalgte steder etableres publikumsorienterede funktioner, som cafeer og gallerier, der kan bidrage til et levende miljø.

Selve ungdomsboligerne bliver en kombination af 108 almene ungdomsboliger og op mod 200 private ungdomsboliger. I modsætning til de almene ungdomsboliger, så er det lovligt at tjene på udlejning af private ungdomsboliger. København forsøger derfor at holde priserne nede ved at sænke visse byggekrav, når der bygges ungdomsboliger. F.eks. stiller kommunen færre krav til antallet af parkeringspladser, da det ofte får byggeomkostningerne til at stige til vejrs.

Det samlede projektforslag muliggør en bebyggelse på i alt 25.000 kvm. boligeareal.

Projektet er udviklet af MT Højgaard i samarbejde med Entasis Arkitekter.

Konferencer & akademier

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder