Visualisering af den kommende Magasin. Foto: Deas.

Magasin åbner 7.500 kvm. butik i Aalborg – investerer 100 mio. kr.

-Vi investerer dele af vores overskud i moderniseringer, nye serviceoplevelser og flere brands. Nu investerer vi også i en helt ny Magasin, som vi er glade for at kunne fortælle åbner i Aalborg, siger økonomidirektør Peter Fabricius, Magasin.

Magasin i Aalborg bliver en del af Friis Shoppingcenter, der er ejet af Danica Pension og administreres af DEAS. Magasin og Danica investerer cirka 100 millioner kr. i det nye stormagasin.

– Vores ambition er at skabe og udvikle en shoppeoplevelse, man ikke finder andre steder i byen. Vi kommer til at tilbyde brands og produkter, der forhandles eksklusivt hos os, vi vil være først med nyheder, og så vil vi naturligvis introducere de nordjyske forbrugere for nogle af de servicetiltag, som kunderne i vores seks øvrige stormagasiner efterspørger i stor stil, siger Peter Fabricius.

Præcis hvor mange forretninger og hvilke brands og produkter, Magasin åbner med, er ikke fastlagt, men der vil være noget for alle og ikke mindst de unge, som i stigende grad handler i Magasin. Sidste år var andelen af kunder under 30 år på 45 procent.

Magasin lukkede i Aalborg i 2005, men meldte i 2012 ud, at de nu ledte efter et sted at genåbne. Der skulle altså gå helt til 2016 før det blev identificeret. Erhvervsmæglerfirmaet Red Property Advisers har i en periode været rådgiver for Debenhams og derfor blevet det RED, der ellers primært er kendt som et Københavns-baseret firma, der fik opgaven med at identificere en fremtidig placering. Red har været idemager og facilitator for projektets tilblivelse – ikke fordi de til daglig er eksperter i det aalborgensiske marked, men fordi de kender Debenhams, ejeren af Magasins, ønsker godt.

– Det kan måske godt virke pudsigt, at man vender tilbage til et sted, man har forladt for nylig, men Aalborg har udviklet sig utrolig positivt de seneste år. Samtidig har vi fundet en placering, der giver mening og en meget velvillig udlejer, som er interesseret i at investere i ejendommen og give Magasin mulighed for at få en fornuftig forretning, siger partner Kristan Vinggaard, Red Property Advisers, der udover Magasin har assisteret detailhandlere som Hermès, Hotel Chocolat, Lagkagehuset m. fl. i arbejdet med at identificere og forhandle de rigtige lokationer.

I forbindelse med Magasins placering i Aalborg så Red Property Advisers på hvilke alternative placeringer, der ville give mening for Magasin i bykernen. Men udfaldet blev, at enten skulle det være Friis eller også skulle Magasin se på muligheder længere borte fra bykernen.

– Nu er vi spændte på at se, hvor stor effekt Magasin får på resten af centret. Vi forventer, at stormagasinet vil løfte hele centret, siger Kristian Vinggaard.

friis-120410_dsc2252

Det samme gør Deas, der forventer sig meget af udviklingen.

– Med den nye kommercielle strategi for Friis Shoppingcenter har vi arbejdet på at skabe et stærkt koncept, der tilfører noget nyt til detailhandlen i Aalborg og midtbyen, og som tilbyder kunderne en anderledes og inspirerende shoppeoplevelse. Med Magasin som ankerlejer kommer det nye Friis Shoppingcenter til at spille en betydelig rolle for Aalborgs kommercielle tiltrækningskraft, siger afdelingsdirektør Finn Sture Madsen, der har ansvar for center management i DEAS.

Og han suppleres af ejendomschef Eva Handest fra Danica Ejendomme, som er spændt på Magasins etablering.

-Vi er glade for, at Magasin rykker ind i vores center som en dominerende ankerlejer. Det betyder, at centret styrker sin profil som shoppingdestination i sig selv og dermed differentierer sig i forhold til de øvrige spillere på den aalborgensiske detailhandelsscene, og på den måde sikrer vores investering i Aalborg mange år ud i fremtiden, siger hun.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder