Estate Media –

Nyheder – Danmark

Billedtekst til Gladsaxe Letbanestation: Med seks letbanestationer fordelt på en ca. 4,8 km. lang strækning håber borgmester i Gladsaxe Kommune, Karin Søjbjerg Holst (A), at letbanen kan være med til at tiltrække nye vidensvirksomheder, mens der i projektet ”Tobaksbyen” gøres plads til både boliger, arbejdspladser og byliv på den gamle tobaksgrund. (Illustration: Gladsaxe Kommune)

Letbane til 4,4 milliarder kr. kommer nu i udbud

Transportminister Hans Christian Schmidt har besluttet at sende Hovedstadens Letbane i udbud selvom en ekstern undersøgelse viser, at bygherreorganisationen allerede er underbudgetteret

Kristian Foss

torsdag 13. oktober 2016 8:01

Ministeren og forligspartierne bag letbanen i København har besluttet at sende det i alt 4,4 mia. kr. dyre projekt i udbud.
Det sker efter, at den uvildige granskning af projektets økonomi, som er udarbejdet af konsulentfirmaet Ernst & Young, viser, at projektets reserver ikke er på 30 pct. som forventet men på 18 pct., fordi de forventede udgifter til bygherreorganisationen har været underbudgetteret med 360 mio. kr.
– Det er bestemt ikke opløftende nyheder, at projektet allerede nu har opbrugt budgettet til bygherreorganisation. En underbudgettering på 360 millioner kroner er jo et betydeligt beløb. Jeg er dog glad for, at vi har fået gennemført en ekstern granskning. Rapporten viser med al tydelighed, at det var nødvendigt at kigge letbaneprojektets økonomi efter i sømmene, siger transportminister Hans Christian Schmidt.

Derfor foreslår parterne, at der sættes ekstra penge af til bygherreudgifter. Hos Gladsaxe Kommune er borgmester Karin Søjberg Holst (S) anderledes optimistisk omkring projektet.

– Det er en rigtig god dag for hovedstadsregionen i dag. Og jeg er glad for, at vi nu sammen med ministeren kan sende letbanen i udbud. Vi er ikke nødvendigvis helt enige i ministerens udlægning af rapporten. Men hvem, der har ret, får vi først opklaret, resultatet af udbuddet foreligger en gang i sensommeren 2017, og vi kender den endelige pris på projektet. Herefter kan vi forhåbentlig stikke spaden i jorden og komme i gang med byggeriet. Med letbanen får vi en hurtig, effektiv og CO2-venlig, kollektiv transport, som kan reducere trængslen på Ring 3 og skabe vækst i hele hovedstadsområdet, siger Karin Søjberg Holst (S), der også er næstformand i Hovedstadens Letbane og repræsenterer de 11 ejerskabskommuner, der sammen med staten og Region Hovedstaden finansierer og bygger letbanen.
Hovedstadens Letbane kommer til at køre fra Lyngby i nord til Ishøj i syd og forventes færdig i 2023-24. Den forventes at får 13 millioner passagerer, hvilket er mere end Kystbanen, og generere ca. 20.000 nye arbejdspladser og ca. 40.000 ny indbygger frem til 2032.

Kommentarer

Seneste nyt

Tidligere Orbicon-direktør starter egen rådgivningsvirksomhed

Virksomheder og mennesker / torsdag 21. september 2017

Skanska opfører nyt hotel med 357 værelser til Scandic ved Københavns Lufthavn

Byudvikling, Hotel / torsdag 21. september 2017

Næsten alt udlejet i L’Oreal-huset og Matriklen efter konvertering til flerbrugerhus

Asset Management, Udlejning / torsdag 21. september 2017

Skou Gruppen mangler beton og starter selskab med egenproduktion

NYHEDER DANMARK / torsdag 21. september 2017

Copenhagen Capital nedjusterer på trods af salg af Københavner-ejendomme

Ejendom, Transaktioner / onsdag 20. september 2017

International kosmetikkæde åbner 438 kvm butik på Strøget i Aarhus

Butik, Aarhus / onsdag 20. september 2017

Kommende konferencer

Tirsdag den 26. september kl. 09:00

Arealer og ejendomsdannelse

- udlægning og opmåling af bygningsarealer

Torsdag den 28. september kl. 09:00

HotCop 2017

- udvikling, drift og investeringer i hoteller i Danmark

Jobmarked

Seneste nyhederTags

Ledige erhvervslejemål

Lokalebasen.dk er Danmarks portal for erhvervslejemål. Søg blandt tusindvis af ledige erhvervslokaler over hele landet.
Se www.lokalebasen.dk
Har du brug for specifikke lokaler, kan du søge i de forskellige kategorier:
Kontorlokaler
Kontorhoteller
Butikslokaler
Produktions- og lagerlokaler

Available Office Space for Rent
MatchOffice is one of the world’s leading serviced office brokers.
Browse through thousands of serviced offices and business centers in various countries.
MatchOffice Sweden
MatchOffice Norway
MatchOffice Finland