Green House Solution har valgt at tilbyde en del af ejendomsdriften til projekter til flygtninge.

Prisvindende hotel tilbyder flygtninge arbejde

 

Flygtninge og asylansøgere på Bornholm har fået lidt ekstra indhold i hverdagen på hotel og konferencecentret Green Solution House i Rønne. En række beboere på øens asylcentre er således blevet integreret i et utraditionelt samarbejdsprojekt, hvor de får ansvaret for deres egen køkkenhave og modtager praktisk undervisning fra henholdsvis hotellets gartner og køkkenchef.

-Vi vil gerne give flygtningene og asylansøgerne et formål, mens de er på Bornholm og ikke mindst give dem noget, som de kan bruge på deres videre færd, uanset hvor længe de er i Danmark. Vi har alle et ansvar for, at integrationsprocessen lykkes, og dette projekt giver mening for mig og for Green Solution House, fordi det hele basalt handler om at dyrke jorden og spise lokale råvarer, når det er muligt, siger Trine Richter, direktør i Green Solution House.

Konkret er der tale om et samarbejdsprojekt mellem Green Solution House, Dansk Røde Kors, Bornholms Regionskommune og Signe Wenneberg, som er forfatter til bogen ”Spis din have”.

Netop denne bog vil blive lavet i en miniudgave på dansk for at fremme deltagernes danskkundskaber. Overordnet er ideen, at flygtninge og asylansøgere på Bornholm skal lære dansk madkultur at kende ved at passe deres egen køkkenhave, høste grøntsagerne til eget brug samt anvende grøntsagerne i forbindelse med madlavning. Alt sammen via praktisk undervisning og supervision fra gartner Tina Henriksen og køkkenchef Kasper Beyer fra Green Solution House.

-Jeg håber meget, at projektet vil inspirere andre virksomhedsledere med ønske om at gøre en forskel. Det behøver ikke at være så kompliceret, for selv et lavpraktisk projekt som dette kan gøre en enorm forskel for en gruppe udsatte mennesker. Alle erfaringer viser, at den form for berøring med danske virksomheder løfter deltagerne rigtig meget og giver dem en langt større mulighed for at tilpasse sig et nyt liv. Samtidig har vi en ambition om, at projektet også kan rumme nogle af de asylansøgere, der får opholdstilladelse og bliver på Bornholm, siger Stephan Jensen-de Bruin, regionsleder i Dansk Røde Kors.

Samarbejdsprojektet på Bornholm blev skudt i gang tirsdag og har indtil videre ingen udløbsdato.





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder