OL-bronze til Hernings fodboldeksperimentarium

GHB Landskabsarkitekter har sammen med Center for Idræt og Arkitektur fået tildelt Den Olympiske Komites bronzemedalje for verdens første fodboldeksperimentarium i Herning.

Juryen fremhæver projektets multianvendelighed: Eksperimentariet er tilgængeligt for alle. Voldene mellem fodboldbanerne fungerer både som værn for spillerne og som tilskuerpladser. Aktivitetsbåndet er udtryk for højst innovativt design, og det samlede resultatet er et velbearbejdet træningskoncept for alle.

Fodboldekperimentariet er et bevægelseslandskab, der er integreret i boldklubben Herning Fremads træningsanlæg. Overordnet består eksperimentariet af et kunstgræsområde med tilstødende aktivitetsbånd og et friluftseksperimentarium placeret på de omkringliggende baner og naturområder. Hertil kommer forskellige aktivitetsområder og bevægelsesbaner med en bred vifte af træningselementer til fx teknik, styrke og leg samt gode rammer for sociale, kulturelle og rekreative udfoldelsesmuligheder.

Bag opførelsen af bevægelsesanlægget står Boldklubben Herning Fremad i samarbejde med Herning Kommune, Lokale- og Anlægsfonden og Realdania. Landskabsarkitekter på projektet er GHB Landskabsarkitekter.

Det samlede anlægsbudget har været på 15,6 mio. kr. Heraf har Realdania bidraget med 5 millioner kr.

Billede: Herning Fodbold Eksperimentarium blev indviet i juni 2011. Samme år blev anlægget tildelt Herning Byråds Bygningspræmiepris.Foto: GBH.

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder